Komen de hoge hakken terug?

‹ Terug naar overzicht

Komen de hoge hakken terug?

Geplaatst op:
Tijdens de coronacrisis zat bijna iedereen met een kantoorbaan in joggingbroek en op pantoffels thuis achter de laptop. Maar als de coronamaatregelen volgende week definitief versoepeld worden en we naar kantoor mogen, moeten we ‘echte kleren’ aan. Komen dan de hoge hakken weer uit de kast?

Volkskrant Magazine wijdde op 22 januari maar liefst 7 pagina’s aan onze fascinatie voor stiletto’s en pumps. Onuitroeibaar is onze wens om langer te zijn en zowel krachtiger als sexyer over te komen. En dat ondanks het ongemak en de pijn. Want dragers van hoge hakken krijgen niet alleen een hallux valgus, maar ook likdoorns, morton-neuroom en ingroeiende teennagels. De gewrichten slijten simpelweg sneller. Na een hele dag op smalle hakken kun je zelfs spontaan je tweede middenvoetsbeentje breken: stressfractuur. Toch stijgt, na een flinke daling, de verkoop van pumps en hooggehakte laarzen sinds kort. En zo ook de discussie over ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op het werk. De genderdiscriminatie-discussie begon in Japan, waar het een ongeschreven regel is dat vrouwen op kantoor hakken dragen. Daar startte in 2019 de #KuToo-campagne. De hashtag is een combinatie van de Japanse woorden ‘kutsu’ (schoenen), ‘kutsuu’ (pijn) en de #MeToo-beweging. De campagnevoerders willen die discriminerende dresscode nu verbieden.

Wij zijn benieuwd: hebben jouw klanten minder klachten na twee jaar op sneakers? Draag jij zelf hoge hakken? Spreek jij met je klanten over de hogehakkencultuur op hun werk?