VoetVak+ 4 is verschenen

‹ Terug naar overzicht

VoetVak+ 4 is verschenen

Door: Petra Teunissen
Geplaatst op:
De nieuwste editie van VoetVak+ heeft een bijzondere cover: een voet in een dansschoen naast de naakte voet van de ballerina. Oftewel: de droom en de realiteit van het balletdansen op topniveau. Voor deze editie interviewde ik drie experts van Het Nationale Ballet over de verzorging van de voeten van professionele balletdansers. Wat hebben de voeten van die topsporters veel te verduren in hun strakke spitzen en wat moeten pedicures daar voorzichtig mee zijn! 

In VoetVak+ lees je ook een interessant gesprek met verpleegkundig specialist nierziekten Mieke van Leeuwen. Zij vertelde hoe belastend dialyse is voor het dagelijks leven van nierpatiënten en wat een medisch pedicure kan doen om deze patiënten te ondersteunen. Idelette Eijgelaar is een expert in beenlengteverschil en liet mij zien en voelen hoe zij met Dorn Therapie dat verschil kan verkleinen. Onze ‘eigen’ expert in podotherapie, Mirjam Tuinhout, schrijft over de gevolgen van een zenuwbeklemming in de voeten en onze dermatoloog praat je bij over de aandoening Porokeratose.Pedicure Sylvia Hendrikx is expert in mobiele voetverzorging en ontwierp daarvoor de unieke PediCar.
Kortom: een heel nummer met echte experts aan het woord. Al die informatie helpt jou, de pedicure, om je werk nog beter te doen. Want uiteindelijk zijn pedicures zijn de échte experts als het gaat over de nagels en de huid van de voeten. Dat laat de casus van collega Karin Kasius weer eens zien…

Ben je nog geen abonnee? Kijk dan hier voor informatie over onze tarieven en (proef)abonnementen.