Pedicure is een kansrijk beroep

‹ Terug naar overzicht

Pedicure is een kansrijk beroep

Geplaatst op:
Het beroep van pedicure is een kansrijk beroep. Demografische ontwikkelingen leiden tot meer vraag naar ouderenzorg. Het UWV erkent medisch pedicure inmiddels als krapteberoep.

Vrijwel alle Nederlandse pedicures hebben het druk, heel druk. Er zijn namelijk steeds meer mensen die hun voeten (moeten) laten verzorgen door een professional. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50 procent van de bevolking daadwerkelijk een voetprobleem heeft. Daarnaast zien we dat de vergrijzing in Nederland heel hard gaat. Volgens het CBS heeft Nederland in 2029 naar verwachting 18 miljoen inwoners, waarvan dan bijna een kwart 65 jaar of ouder is. Ook neemt de levensverwachting toe. 

Krapteberoep

Beide ontwikkelingen zorgen voor een toename in chronische ziekten en een verhoogde vraag naar ouderenzorg. We hebben dus veel meer goed opgeleide pedicures en medisch pedicures nodig! Wist je al dat het laatstgenoemde beroep zelfs door het UWV wordt erkend als krapteberoep? Wie nu een opleiding tot voetverzorger gaat volgen, heeft een glanzende toekomst. En dan is het ook nog eens een prachtig, creatief en dankbaar vak. 

Opleidingen Pedicure en Medisch Pedicure

Een van de aanbieders van opleidingen Pedicure en Medisch Pedicure voor volwassenen is het Beauty College in Utrecht, dat samenwerkt met Amice Opleidingscentrum. Beide opleidingen starten in oktober 2022, duren ongeveer een schooljaar en kunnen afgesloten worden met een branchediploma van ProVoet (NLQF3 en NLQF4). De lessen worden gegeven op zaterdag(ochtend). De lessen Ondernemersvaardigheden vinden plaats op vier of vijf woensdagavonden in het voorjaar van 2023. De studielast bedraagt ongeveer zeven uur per week (inclusief de lessen). De ingangseis voor de opleiding Pedicure is vmbo, mbo-2 en voor de opleiding Medisch Pedicure Diploma Pedicure (vak-, branche- of mbo-diploma). Studenten moeten zelf het examen aanvragen.