Sportschool voor mensen met reuma

‹ Terug naar overzicht

Sportschool voor mensen met reuma

Geplaatst op:
Heb jij klanten met reuma die bang zijn om te sporten? ReumaNederland en NL Actief hebben 100 fitnesstrainers opgeleid om mensen met een reumatische aandoening op een verantwoorde manier, veilig en met plezier te laten sporten. Zo worden steeds meer sportscholen in Nederland een plek waar ook mensen met reuma terecht kunnen om te bewegen. Op dinsdag 22 februari houden deze honderd NL Actief Preventiecentra met gecertificeerde reumafitnesstrainers een inloopdag.

Sportschool voor mensen met reumaUit onderzoek van ReumaNederland blijkt dat veel mensen met reuma het moeilijk vinden om voldoende te bewegen. Terwijl juist met een reumatische aandoening bewegen erg belangrijk is. Het is een goede ondersteuning van de medische behandelingen, zorgt voor verminderde kans op het krijgen van andere chronische aandoeningen en heeft een positief effect op het welbevinden en de ziekte zelf.

Op de website van ReumaNederland vind je een overzicht van de NL Actief Preventiecentra met gecertificeerde reumafitnesstrainers en hun programma op 22 februari.