Lancering Diabetesschoen door Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten

‹ Terug naar overzicht

Lancering Diabetesschoen door Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten

Geplaatst op:
Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Daarmee is diabetes een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Van de mensen met diabetes krijgt 25% te maken met voetproblemen. Goede schoenen zijn erg belangrijk bij het voorkomen van voetproblemen bij diabetes, maar deze zijn vaak erg duur. Daarom introduceren het Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten een betaalbare schoenencollectie voor mensen met diabetes, genaamd De Diabetesschoen. De Diabetesschoen zit comfortabel en voorkomt kans op irritaties en drukpunten.

De Diabetesschoen

De Diabetesschoen voldoet aan de volgende kwaliteitseisen:

  •       Stevig hielstuk, om de stabiliteit te verbeteren
  •       Naadloze afwerking binnenkant, om irritaties te voorkomen
  •       Hoge sluiting, om steentjes in de schoen te voorkomen
  •       Antibacteriële voering, om infecties te voorkomen
  •       Uitneembaar voetbed, om ruimte voor steunzolen te bieden
  •       Voldoende ruimte bij de tenen, voor een comfortabele pasvorm


De ambitie is om zoveel mogelijk podotherapeuten te enthousiasmeren deze schoenen ook aan te bieden, omdat zij de juiste kennis in huis hebben en patiënten goed kunnen adviseren.

De collectie

Waar een therapeutische schoen al gauw honderden euro’s kost, heeft De Diabetesschoen een verkoopprijs van rond de € 100, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Zo zijn de schoenen voor iedereen betaalbaar. De schoenencollectie bestaat uit zowel dames- als herenschoenen voor binnen en buiten.

Maatschappelijke bijdrage

Van ieder verkocht paar van De Diabetesschoen gaat € 5 naar het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds investeert deze bijdrage in wetenschappelijk onderzoek naar de genezing, voorkoming en betere behandelingen van diabetes en diabetescomplicaties.

 

Verkooppunten

Meer informatie over De Diabetesschoen en verkooppunten is te vinden op www.dediabetesschoen.nl. Ook zijn de schoenen direct te bestellen via www.voluitlevenmetdiabetes.nl van Diabetesvereniging Nederland. Interesse in het aanbieden van De Diabetesschoen? Nieuwe verkooppunten kunnen contact opnemen met ellen.nuijten@rondompodotherapeuten.nl