Brochure Voetzorg bij diabetes

‹ Terug naar overzicht

Brochure Voetzorg bij diabetes

Geplaatst op:
Met de komst van de digitale informatiebrochure ‘Voetzorg bij diabetes’ is een belangrijke stap gezet om de vraag naar eenduidige informatie op het gebied van voetzorg bij diabetes te beantwoorden. Naast de beroeps- en brancheverenigingen van de (diabetes)podotherapeuten, medisch pedicures en registerpodologen onderschrijft ook de Diabetes Vereniging Nederland deze brochure.

In de informatiebrochure wordt beschreven welke voetzorg een diabetespatiënt kan verwachten. Naast het belang van een jaarlijks voetonderzoek wordt duidelijk uitgelegd wat er gebeurt wanneer iemand een verhoogd risico op een wond heeft. Ook wordt duidelijk aangegeven welke zorgprofessional betrokken is bij de verschillende fasen van het behandelproces en hoe de onderlinge samenwerking is geregeld.

De brochure is een initiatief van ProVoet, Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP), Diabetesvereniging Nederland, Nederlandse Maatschappij voor Medisch Voetzorgverleners (NMMV), Stipezo, Stichting LOOP, Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, afdeling Wondexpertise (V&VN).

De brochure downloaden? Dat kan hier: www.podotherapie.nl/client/voetzorg-bij-diabetes/