Recept van de maand: kokosolie

‹ Terug naar overzicht

Recept van de maand: kokosolie

Geplaatst op:
De kokosnoot is een van die prachtige vruchten uit de natuur die je voor zowel de huid kunt gebruiken als in gerechten kunt verwerken. De kokosnoot behoort tot de steenvruchten, groeit in de kokospalm en wordt ook wel klapper genoemd.

Kokosboter, of -olie, daar zit nog een klein verschil in. Beide worden ze uit de kokosrasp verkregen, maar in kokosboter zit net iets meer kokosvlees, en dus net iets meer voedingsstoffen, en dan met name meer vet. Boven de 24 graden gedraagt het kokosvet zich als een olie en onder de 24 graden als een vet. Bij aanraking van de huid smelt het vet. De zuivere biologische koudgeperste kokosolie heeft een heerlijke exotische kokosgeur. Die combineert perfect met andere exotische geuren zoals jasmijn, gardenia, roos, vanille en ylang-ylang en ook met frisse citrusgeuren. 

Kokos heeft vele geneeskrachtige eigenschappen, waaronder een antibacteriële werking door het in kokos aanwezige laurinezuur en caprylzuur. 

Kokosolie heeft verzorgende, voedende, herstellende en beschermende eigenschappen, speciaal voor de huid. Ze werkt hydraterend en ze voorkomt zo dat de huid uitdroogt. Kokos is zeer goed bij droge voeten en bij een eczeemhuid. Kokosolie gemengd met amandel is een mooie basis voor een hotstone massage

Recepten

Voedend en verzachtend voetbad

  • 2,5 ml. kokosolie
  • Essentiële olie: 1 druppel lavendel

 

Massage/huidolie

15 ml. kokosolie 

  • Essentiële olie: 1 druppel lavendel

 

Kokosolie is ook goed om thuis te gebruiken bij extreem droge voeten en bij eczeem.

 

We hebben ook nog een fijn recept met sinaasappel.

Met dank aan: Ellen Wagenaar, https://stichtingwellness.nl/start/
fotografie: Marleen Sahetapy Fotografie