Zóveel paar schoenen draagt de gemiddelde Nederlander (niet)

‹ Terug naar overzicht

Zóveel paar schoenen draagt de gemiddelde Nederlander (niet)

Geplaatst op:
Meer dan vijftien paar schoenen in de kast? De normaalste zaak van de wereld voor 41% van de Nederlandse vrouwen. Mannen zijn iets meer bescheiden met ‘slechts’ zestien procent.

Een groot gedeelte van de gekochte schoenen blijft echter in de kast staan. Dit en meer blijkt uit onderzoek van online stijlgids Dresscode.nl, dat ruim 5.400 Nederlanders ondervroeg naar hun koopgedrag.

Vrouwen hebben de grootste collectie

Bijna de helft van de Nederlanders (48%) heeft meer dan tien paar schoenen in de kast staan. De grootte van de verzameling is echter sterk afhankelijk van het geslacht. Zo zegt 58% van de vrouwen meer dan tien paar te hebben, tegenover ‘slechts’ 28% van de mannen. Een kleinere schoenencollectie komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. 38% Van de mannen heeft minder dan vijf paar in de kast liggen, tegenover 15% van de vrouwen.

Vrouwen laten veel meer schoenen verstoffen

Niet al het schoeisel wordt regelmatig gedragen. 42% van de vrouwen geeft aan minimaal vijf paar schoenen ongebruikt in de kast te hebben staan. Onder mannen is dit percentage een stuk lager (23%). De meeste mannen laten maximaal twee paar ongebruikt (56%). Wanneer de onderzoeksresultaten worden doorgerekend naar de gehele bevolking, betekent dit dat Nederland minstens vier miljoen ongebruikte schoenen telt.

Comfort is doorslaggevend

Het gebrek aan comfort blijkt de voornaamste reden om schoeisel te laten verstoffen. In totaal zegt 61% van de vrouwen en 44% van de mannen dat de ongebruikte stappers simpelweg niet lekker zitten, bijvoorbeeld doordat de verkeerde maat is gekocht. Ook zijn deze ‘verstoten schoenen’ in veel gevallen lastig te combineren met een outfit. Dit is bij 26% van de mannen en 22% van de vrouwen het geval.

Voor meer informatie over het onderzoek, kijk hier.

Op zoek naar tips om mee te geven aan je cliënten om miskopen te voorkomen? Kijk dan hier.