Kinderschoenenwinkel

‹ Terug naar overzicht

Kinderschoenenwinkel

Geplaatst op:
In de Runstraat, één van de Negen Straatjes in het centrum van Amsterdam, hebben Julian en Saskia een kinderschoenenwinkel geopend. Ze hadden zelf moeite met het vinden van goede schoenen voor hun inmiddels anderhalf jaar oude zoontje. Saskia: “We waren hier in het centrum steeds veroordeeld tot online shoppen en schoenen wil je toch echt even aanpassen voor je ze koopt. Dus dachten we: We beginnen gewoon onze eigen winkel!”

En daarmee zetten zij een mooie familietraditie voort, want precies op deze plek begon Julians moeder Haruko vijftig jaar geleden samen met háár moeder ook een winkeltje. Zij repareerden kleding en verkochten zelfgemaakte vlinderdasjes, die in de etalage in rijen uitgestald hingen. Julians wieg stond letterlijk onder de naaimachine. Julian: “Om de nalatenschap van mijn moeder en oma in ere te houden en ook bij te dragen aan het behoud van het authentieke karakter van de Negen Straatjes, wilden wij hier een persoonlijk winkeltje van maken. We verkopen alleen spullen die wij zelf écht leuk vinden.Onze zoon (bijgenaamd Chabi) en onze aankomende dochter zijn de maatstaf: zien wij hen erop lopen, dan is het wat voor Chabi’s.”

In de winkel zijn uitsluitend schoenen van hoogstaande kwaliteit te vinden. Schoenen die steun bieden aan de zich ontwikkelende kindervoet, comfortabel aanvoelen én leuk zijn om te zien. Sinds kort is het assortiment ook uitgebreid met sjaaltjes en mutsen.

Omdat Chabi’s voor iedereen een leuke plek moet zijn, kunnen de kinderen lekker kleuren aan een eigen tafeltje en is er een kopje koffie voor de (groot-) ouders.

Op 2 februari 2019, om 15:00 uur, vindt de officiële feestelijke opening van Chabi’s Kinderschoenenwinkel plaats. Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om een glaasje bubbels of limonade te komen drinken.

 

http://www.chabis.nl/