De avonturen van pedicure Judith

‹ Terug naar overzicht

De avonturen van pedicure Judith

Geplaatst op:
Ambulant pedicure Judith Verdouw maakte zoveel bijzondere dingen mee tijdens haar werk, dat ze besloot erover te gaan schrijven. Collega’s, vrienden en klanten genieten nu van haar prachtige blog ‘De avonturen van de pedicure’.

Heel bewust koos Judith Verdouw ruim twee jaar geleden voor een loopbaan als ambulant pedicure: “Ik werkte voor de diervoedingstak van Nestlé in de buitendienst en bezocht dierenspeciaalzaken. Omdat ik wat anders wilde, startte ik met een loopbaantraject. Ik zocht een baan waarin ik mijn eigen tijd kan indelen. Een beroepstest wees uit dat mijn steekwoorden waren: ‘Vrijheid, zichtbaar resultaat en omgang met mensen’. De loopbaancoach zei: ‘Was je moeder geen pedicure? Is dat geen mooi beroep voor jou?’ Tja, dat ik daar nou zelf niet opkwam…”

Pedicure Judith

Judith aan het werk in haar praktijk.
fotografie: VI-Photography.

Naar je moeder luister je niet…

Judiths moeder is inderdaad vijftien jaar pedicure geweest, vertelt ze: “Eerst aan huis, toen ik nog een tiener was, en later ambulant. Ik wist dus ongeveer wat het werk inhield en zij had me ook al eens geadviseerd om te gaan pedicuren. Maar naar je moeder luister je natuurlijk niet… Wel naar je loopbaancoach! Na dat coachgesprek heb ik een dag met mijn moeder meegelopen. Ook keek ik een dag mee bij een collega in een verzorgingshuis. Dat vond ik heel gaaf, vooral de mooie contacten die ze met de mensen daar had. Toen had ik eigenlijk al besloten dat mijn toekomst in het pedicurevak lag.

Meer lezen over Judith? Kijk dan in editie 1 van VoetVak+.

Een vrolijk verhaal van een klant leidt soms tot een grappig blog op: www.deavonturenvandepedicure.nl