De avonturen van pedicure Judith: Age is just a number

‹ Terug naar overzicht

De avonturen van pedicure Judith: Age is just a number

Geplaatst op:
Ambulant pedicure Judith Verdouw maakte zoveel bijzondere dingen mee tijdens haar werk, dat ze besloot erover te gaan schrijven. Collega’s, vrienden en klanten genieten nu van haar prachtige blog ‘De avonturen van de pedicure’.

Ik kom binnen bij een meneer van 84 jaar, ‘hallo meisje, wat zie je er weer gezellig uit’, zegt hij. Hij noemt me ‘meisje’ denk ik terwijl ik verder kom en mijn spullen neerzet. ‘Goedemorgen meneer, hoe gaat het met u?’, vraag ik hem. Hij zegt dat alles ‘uitstekend’ gaat en dat hij blij is met mijn komst. Deze meneer is op een leuke manier een ouwe charmeur, en we maken daar samen vaak grapjes over: ‘U weet het he’, zeg ik dan, ‘u staat op mijn reservelijst, dat we maar 47 jaar schelen is maar een klein detail’. Waarop hij antwoord: ‘precies, leeftijd is maar een getal’.

Mijn oudste klant is 97 jaar, mijn jongste klant is 15 jaar. Zelf mag ik deze zomer 38 kaarsjes uitblazen. In de ogen van mijn bejaarden klanten ben ik nog een meisje, in de ogen van mijn jongste klanten ben ik een mevrouw, en word ik met ‘u’ aan gesproken

Leeftijd is een relatief begrip. Je bent tenslotte zo oud als dat je je voelt toch? Ik zie het aan mijn bejaarden klanten. Degene die alles nog zelf willen doen, degene die positief zijn ingesteld, en degene die het liefst elke dag meedoen aan activiteiten, dat zijn vaak degene die ik jonger inschat.

Zo was ik vorige week bij een mevrouw die 90 jaar is geworden, en nog zelfstandig woont: mevrouw Lien heet ze. Ze krijgt thuishulp maar doet nog ontzettend veel zelf. Ze vertelde me dat ze een nieuwe zonnebril had gekocht. Ze zette hem op, het was een modern montuur. ‘Hij staat u geweldig’, zei ik. En daar was geen woord van gelogen.

Je leest de rest van Judith’s verhaal op haar site.

Meer lezen van de hand van Judith? Kijk dan hier: www.deavonturenvandepedicure.nl