Bijzondere sokken

‹ Terug naar overzicht

Bijzondere sokken

Geplaatst op:
Traditiegetrouw is december de maand van de cadeautjes. Maar wat geef je iemand die alles al heeft? Of die slordige persoon die altijd net zijn andere sok kwijt is? Of omdat je de Trombosestichting wilt steunen in de strijd tegen tromboseleed. Wat de reden ook is, het is natuurlijk ook gewoon een leuk idee om de Steunkous cadeau te geven. Geen medische steunkous natuurlijk, maar unieke designsokken ontworpen door Bas Kosters.

De Trombosestichting heeft de Steunkous in 2017 voor het eerst geïntroduceerd om meer aandacht voor trombose te vragen. Voor 2018 is de Steunkous ontworpen door Bas Kosters. Want ieder uur krijgen 11 mensen trombose. Bijvoorbeeld in een been, de onderbuik of in de longen. Per dag overlijden hieraan maar liefst drie (3!) mensen. Ook veel hart- en herseninfarcten worden veroorzaakt door trombose. Dit treft ruim 200 mensen per dag, 40 hiervan overlijden. Meer onderzoek is dan ook nodig. Met de aankoop van de Steunkous draag je bij aan onderzoek naar trombose.

Bas Kosters over de samenwerking: “Trombose heeft vele gezichten, en het heersende beeld over trombose is te eenkennig. Het is iets wat meer mensen raakt dan we denken, bewustzijn is dus zeer belangrijk. Ik probeer altijd met humor serieuze zaken te duiden, daarom zet ik mij met alle liefde in voor de Steunkous. Ik hoop dat we er een mooie vooruitgang mee zullen boeken.”

De Steunkous van Bas Kosters is te bestellen in de webshop van de Trombosestichting voor 10 euro per paar. De opbrengst gaat naar het onderzoeksproject naar een betere diagnose van buiktrombose van internist dr. Erik Klok (LUMC).