Waarom stoppen (zo veel) pedicures met hun praktijk?

‹ Terug naar overzicht

Waarom stoppen (zo veel) pedicures met hun praktijk?

Geplaatst op:
De vraag naar pedicures groeit hard, onder andere door de vergrijzing. Ook zijn veel mensen met lichte voetproblemen tijdens de lockdown blijven rondlopen en die hebben nu professionele zorg nodig. Tijdens de lockdown zijn veel mensen gaan wandelen en zij willen graag pijnvrij blijven lopen. En – gelukkig – ontdekken steeds meer mensen hoe fijn en belangrijk het is om hun voeten regelmatig te laten verzorgen. Zeker in de zomer, als ze hun blote voeten laten zien op het strand of in open schoenen. Veel pedicures zien dus een toestroom van klanten. Neem je die allemaal aan, of kies je alleen de leukste (en best betalende) klanten? Of heb je een lange wachtlijst?

Bijkomende oorzaak van de toestroom van nieuwe klanten, is dat veel collega’s de laatste maanden stoppen met hun pedicurepraktijk. Vooral ambulante pedicures schijnen het werk neer te leggen, lezen we in de media. Kennelijk hebben in de coronatijd veel (medisch) pedicures hun zzp-praktijk ingeruild voor een andere baan in de zorg. Anderen zijn financieel over de kop gegaan door gebrek aan coronasteun. Daardoor moeten hun klanten door een collega overgenomen worden. 

Of stoppen pedicures juist als gevolg van die grote toestroom van klanten? Is de werkdruk te hoog? Zijn er simpelweg te weinig pedicures in Nederland? Heeft de coronacrisis, waardoor we tijdelijk dicht moesten, onze gedachten over werk en privé door elkaar geschud? Ben jij misschien zelf een van die pedicures die zich zo overbelast voelen dat ze hun stoel verkopen? Laat het ons weten!