Uit de praktijk; Hoe krijg je de planning rond bij ziekte?

‹ Terug naar overzicht

Uit de praktijk; Hoe krijg je de planning rond bij ziekte?

Geplaatst op:
In Uit de praktijk valt medisch pedicure Ursela in bij een andere praktijk. Na een dag werken realiseert ze zich een aantal zaken: “Op de weg naar huis besefte ik eigenlijk dat het toch best gek is dat er geen invalpool voor pedicures is in Nederland. Een soort uitzendbureau waar pedicures ingeschreven staan die een tot twee dagen kunnen invallen in een andere praktijk. Dat je als pedicure aan kunt geven welke dagen je beschikbaar bent in noodgevallen. We zijn allemaal zzp-er en kunnen onze eigen administratie goed bijhouden. Maar hoe kunnen we dit eigenlijk oplossen?

Waar begin je? Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je dan weer met alle contracten aan de gang zou moeten. Dat werkt gewoon niet. Wat misschien wel zou kunnen is dat een ieder die zich aanmeldt voor de invalpool, een verklaring tekent waarin alles staat beschreven waaraan je moet voldoen. Wanneer je dan hulp nodig hebt, hoef je de hele papierwinkel niet ook nog eens te regelen. Het enige wat dan misschien nodig is dat degene die bij jou komt invallen, zijn of haar eigen papier ondertekend meeneemt.

Nu ik hierover schrijf besef ik ook best dat dit heel lastig zal zijn om op te zetten. Want hoe doe je dat? Met alleen collega’s of via een extern bureau? Wie trekt de kar en wie zorgt waarvoor? Om over het papierwerk nog maar te zwijgen, zo eenvoudig is het dus niet. Misschien dat hier een taak is weggelegd voor ProVoet. Aan de andere kant, zoiets moet opgezet worden door pedicures voor pedicures. Zittende pedicures die weten hoe het momenteel werkt. Maar ja……tijd hè? Tijd die ik zelf op dit moment niet echt heb. Hoewel het mij een enorme uitdaging lijkt om te kijken of en hoe ik dit op zou kunnen zetten.”

Heb jij tips? Of heb je andere aandachtspunten? Laat het ons weten. Wie weet komt het ooit nog eens zo ver.

Laat van je horen. Dit kan via de Facebookpagina van VoetVak+ of rechtstreeks naar Ursela via  info@voetzorgeibergen.nl

Artikel door: Ursela Vogt, medisch pedicure