Opleidingen Pedicure & Medisch Pedicure in september

‹ Terug naar overzicht

Opleidingen Pedicure & Medisch Pedicure in september

Geplaatst op:
In september gaan de opleidingen voor volwassenen Pedicure & Medisch Pedicure weer van start op het Beauty College in Utrecht. Op 29 juni is er een informatieavond.

Opleidingen Pedicure & Medisch Pedicure in septemberWaarom zou je de opleiding tot Pedicure of Medisch Pedicure volgen? Naast het feit dat het een prachtig en dankbaar vak is, is er ook een stijgende vraag naar uitvoerders van deze beroepen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50 procent van de bevolking een daadwerkelijk voetprobleem heeft. Daarnaast zien we een grote trend die al even gaande is, maar naar verwachting nog veel verder zal door ontwikkelen; de vergrijzing in ons land. Als we afgaan op gegevens van het CBS heeft Nederland in 2029 naar verwachting 18 miljoen inwoners, waarvan dan bijna een kwart 65 jaar of ouder is (!) Daarnaast neemt de levensverwachting steeds meer toe. Beide ontwikkelingen zorgen ook voor een toename in chronische ziekten en een verhoogde vraag naar ouderenzorg. Pedicures en Medisch Pedicures kunnen hierop inspelen met hun specialistische kennis over de voet. En wist je al dat het beroep Medisch Pedicure zelfs door het UWV wordt erkend als krapteberoep? Een gat in de markt dus. 

Opleidingen Pedicure & Medisch Pedicure

Door deze stijgende vraag naar Pedicures en Medisch Pedicures begonnen de eerste opleidingen voor voetverzorging op het Beauty College in 2020. Het college is hiervoor een samenwerking aangegaan met Amice Opleidingscentrum, een gedegen partij met al ruim dertig jaar ervaring in het voetvak. Na twee succesvolle jaren start het college in september weer de opleidingen tot Pedicure en Medisch Pedicure. Beide opleidingen hebben de duur van ongeveer een schooljaar en kunnen afgesloten worden met een branchediploma van ProVoet. 

Gedurende de opleiding Pedicure leer je alles over de anatomie, fysiologie en pathologie van de voet. Er wordt stilgestaan bij de theorie van de praktijk, waarbij je leert een basisbehandeling pedicure uit te voeren. Tijdens de opleiding Medisch Pedicure leer je specialistische behandelingen uit te voeren. Denk aan de behandeling van cliënten met een zogenaamde risicovoet (bijvoorbeeld de diabetische, reumatische, spastische of oncologische voet) en aan het toepassen van specialistische technieken als nagelbeugels, nagelregulatie, drukverlichtingstechnieken en ortheses. Als medisch pedicure heb je een adviserende rol naar de patiënt toe en een signalerende en preventieve rol als het gaat om afwijkingen aan de voet. Zo werk je als Medisch Pedicure veelvuldig samen met andere disciplines zoals een podotherapeut, huisarts, etc. Naast het aanleren van de verschillende technieken met diverse materialen staan bij beide opleidingen ook dienstverlening en communicatie centraal. Het vak ondernemen is daarmee onderdeel van de opleidingen. 

Praktische informatie 

Opleiding Pedicure
Start | 17 september 2022
Lesdagen | 35 zaterdagochtenden van 09.30 tot 13.00 / 13.30 uur + vier woensdagavonden van 18.00 – 21.30 uur
Studielast | 7 uur per week
Ingangseis | VMBO, MBO-2
Diploma | Branchediploma ProVoet NLQF3 (examen dient door student zelf aangevraagd te worden) 

Opleiding Medisch Pedicure
Start | 28 september 2022
Lesdagen | 32 woensdagavonden van 18.00 – 21.30 uur
Studielast | 7 uur per week
Ingangseis | Diploma Pedicure (vak-, branche- of MBO diploma)
Diploma | Branchediploma ProVoet NLQF4 (examen dient door student zelf aangevraagd te worden) 

Open dagen

Dinsdag 18 oktober 18.00-21.00
Donderdag 15 december 18.00-21.00
Zaterdag 4 februari 2023 10.00-13.00
Donderdag 9 maart 2023 18.00-21.00
Donderdag 15 juni 2023 18.00-21.00