Loop jij al ommetjes met je klanten?

‹ Terug naar overzicht

Loop jij al ommetjes met je klanten?

Geplaatst op:
Wat werd er veel gewandeld in coronatijd! Veel mensen hebben als stok achter de deur de gratis Ommetjes-app van de Hersenstichting op hun mobiele telefoon gezet. Ze krijgen een reminder en zodra ze thuis zijn, krijgen ze complimenten van de beroemde hoogleraar neuropsychologie Eric Scherder, die onder meer bekend is van zijn colleges bij DWDD University. Bovendien trakteert hij op weetjes over hoe goed wandelen is voor je (geestelijke) gezondheid.

Ommetjes-app stimuleert

Ga jij je klanten ook ‘besmetten’ met het wandelvirus? Als pedicure kun je deze app namelijk heel goed gebruiken om ze in beweging te houden én om ze aan jouw praktijk te binden. De Ommetjes-app stimuleert je elke dag een stukje te lopen omdat je punten verdient voor een ranglijst. Je kunt zelf een team aanmaken, bijvoorbeeld onder de naam van je praktijk. Zo kun je ‘virtueel’ samen wandelen met je klanten en elkaar uitdagen om deze goede gewoonte vast te houden. Komen ze vervolgens in de praktijk, dan leveren de ommetjes vast nuttige gesprekken op over passende wandelschoenen en de juiste voetverzorging. Je kunt de app downloaden op https://hersenstichting.nl/ommetje of in de appstore.

Ommetjes

De voordelen van wandelen

Wandelen is de gemakkelijkste, laagdrempelige vorm van bewegen. Het is gratis, je komt onderweg mensen tegen met wie je een praatje kan maken en het helpt tegen stress, angststoornissen en depressieve gevoelens. Het verbetert je slaap en helpt om op gewicht te blijven. Heb je nog meer inspiratie nodig om je klanten te overtuigen om dagelijks twintig minuten te wandelen? Mensendieck-therapeute Marcella Sjollema, die we eerder in VoetVak+ aan het woord lieten, vertelt in dit blog waarom lopen zo goed voor je is.