Zonbescherming van top tot teen

‹ Terug naar overzicht

Zonbescherming van top tot teen

Geplaatst op:
Ja, het is eindelijk mooi weer! Alle klanten willen natuurlijk van de zon en het buitenzijn gaan genieten en proberen een beetje bruin te worden. Adviseer jij je klanten ook om zich van top tot teen in te smeren met zonbescherming? Dus óók de tenen en de voeten?

Het advies is: smeer je voeten goed in met zonnebrandcrème, inclusief de onderzijde. Als je op je buik ligt te zonnen, schijnt de zon op de voetzolen en de lichte huid kan gemakkelijk verbranden. Lopen op verbrande voetzolen is niet echt een pretje… knalrode wreven trouwens ook niet, want dan kun je nauwelijks schoenen verdragen.  

Ook sprayen tegen teken

Teken kom je natuurlijk liever niet tegen, maar als je met mooi weer de natuur ingaat, zijn ze nooit ver weg. Ieder jaar weten deze stiekeme meelifters alleen al in Nederland zeker anderhalf miljoen keer toe te slaan. Dat kan naar zijn, want tegenwoordig is één op de vijf teken besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Bij de drogist zijn preventieve sprays tegen tekenbeten te koop, zoals de Anti-Tick spray van Care Plus. Zo’n spray geeft zes uur lang bescherming. Dus behalve smeren tegen de zon, ook even sprayen tegen de teek. Zéker als je slippers draagt!