Specialisatie medisch pedicure oncologie

‹ Terug naar overzicht

Specialisatie medisch pedicure oncologie

Geplaatst op:
Binnenkort wordt vanuit ProVoet gestart met de ontwikkeling van een branchekwalificatiedossier (BKD) voor het aandachtsgebied oncologie.

Er bestaat de laatste jaren steeds meer behoefte aan specialistische voetzorg bij mensen met kanker. Om dit in goede banen te leiden ontwikkelt ProVoet dit BKD dat de basis vormt voor een nieuwe specialisatie oncologie voor de medisch pedicure. Verwacht wordt dat dit BKD begin 2019 klaar is.

Vanuit ProVoet wordt aangegeven: ‘Er is groeiende vraag naar voetzorg specifiek toegespitst op mensen met kanker. Dit zien we duidelijk bij verzekeraars en bijvoorbeeld bij het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Op het moment dat zo’n aandachtsgebied nieuwe kansen biedt voor onze leden, dit willen we graag ondersteunen. Daarbij is het belangrijk dat de specialisatie goed wordt geborgd. Dit voorkomt onduidelijkheid in de markt, waar alle betrokken partijen last van zouden hebben. Met andere woorden: wanneer mag iemand zo’n specialisatie voeren? En, wat moet er in de opleiding aan bod komen? Hiervoor ontwikkelen we nu dus een BKD oncologie, zoals we ook voor het aandachtsgebied sport hebben gedaan. Daarnaast zal stichting Bravo toezien op de kwaliteit en transparantie van opleiden en examineren richting deze specialisatie, op basis van dit BKD.’

ProVoet heeft de opleidingsmaterialen Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) overgekocht uit het faillissement van Supplement BV. Dit betekent concreet dat de inhoud en het leerplan is overgenomen en dat het merkrecht OVV eigendom blijft van Mischa Nagel. Mischa Nagel, grondlegger van de OVV, levert op deze manier een bijdrage aan de ontwikkeling van het BKD. De OVV-opleiding zelf wordt voortgezet door Mischa Nagel en zal uiteindelijk aansluiten bij het BKD.

www.provoet.nl