Opleiding medisch pedicure voor registerpodologen

‹ Terug naar overzicht

Opleiding medisch pedicure voor registerpodologen

Geplaatst op:
In Apeldoorn is de opleiding Medisch pedicure voor registerpodologen gestart. De pilotgroep heeft de spits afgebeten en de volgende groep staat klaar om van start te gaan.

Gaan alle registerpodologen nu ook pedicuren? Robert Wonink: “Veel registerpodologen zijn al (medisch) pedicure, maar een aantal niet. Als je niet vaardig bent in instrumentele behandelingen is dat een gemis waar deze opleiding een einde aan maakt. In de dagelijkse praktijk zie je dat voor pedicures die als registerpodoloog hun praktijk voortzetten, het pedicuren op het tweede plan komt of dat ze de praktijk draaien met collega’s. En waarom dan toch dit branchediploma? In de pilotgroep die nu de cursus volgt horen we: ‘Het is veel leuker dan ik had gedacht en zeer dankbaar werk!’ En: ‘Ik ben blij dat ik even een likdoorn kan ‘meenemen’ in de behandeling en de patiënt kan doorsturen voor een (regelmatige) behandeling bij een pedicure in de buurt.’

Het (medisch) pedicurevak is veelomvattend. Het is goed om precies te weten wat de mogelijkheden zijn van een medisch pedicure, en hoe kan dat beter door zelf de cursus te doen? Het behandelen van eeltplekken en likdoorns vraagt ook om het aanpakken van de oorzaak. Je kan als registerpodoloog op deze manier bezig met oorzaak en gevolg. Voor nagelregulatie, schimmelnagels, ingegroeide nagels en weke likdoorns tussen de tenen kan met het diploma medisch pedicure op zak veel beter gewerkt worden, zo is de ervaring.”

“Het is leuk werk”, aldus Diny Martens, de docent van deze opleiding: “We hadden niet gedacht dat dit technische priegelwerk ook door zoveel mannen leuk gevonden zou worden! Het is een heel gedreven groep met een grote prestatiedrang.”

Robert Wonink: “De cursus ‘Medisch pedicure voor Registerpodologen’ is maatwerk. Er zijn heel veel vrijstellingen op de onderdelen die al in de opleiding tot registerpodoloog zitten, zodat alleen datgene met een meerwaarde overblijft. Na afloop doe je examen, eerst voor pedicure, daarna voor medisch pedicure, zowel in theorie als in praktijk. Als je slaagt krijg je het branchediploma en kun je je inschrijven bij ProVoet. Ik doe nu zelf ook de opleiding, en echt, ik heb nog nooit zo’n leuke opleiding gevolgd! De sfeer is goed en we zijn allemaal bloedfanatiek. We hebben elke les modellen die we krijgen via Marktplaats. Het zijn veelal mensen die blij zijn met een gratis behandeling, vaak ook omdat ze verwaarloosde voeten hebben. Heel fijn voor ons om op te oefenen natuurlijk!”

De volgende groep start in september met de opleiding. Dit is een cursus waar maar acht studenten in passen. De docenten Diny Martens en Lucille Adang hebben aan acht mensen de handen ook meer dan vol. Er draait een ochtendgroep en een middaggroep, je kunt aangeven wat je voorkeur heeft. De lessen vinden plaats op donderdag.

Interesse in deze opleiding? Kijk dan op: http://podo-educatie.nl/podologie-educatie/medisch-pedicure

Voorwaarde is wel dat je het diploma registerpodoloog hebt.