Gratis e-learning motiveren voor valpreventie

‹ Terug naar overzicht

Gratis e-learning motiveren voor valpreventie

Geplaatst op:
Jaarlijks komt een derde van de 65-plussers ten val én elke vijf minuten belandt er een oudere op de spoedeisende hulp ten gevolge van een val. Een val kan veel leed veroorzaken en leidt vaak tot een achteruitgang van de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven. Deze week is het Valpreventie-week met extra veel aandacht voor tips om vallen te voorkomen.

valpreventieMet deze test weet je via twee vragen of een oudere zo’n verhoogd valrisico heeft. Is je client de afgelopen 12 maanden gevallen? Heeft je client moeite met bewegen, lopen of balans houden? Als het antwoord ja is, dan is er aanleiding zijn voor een verdere analyse of een doorverwijzing naar een valpreventieve interventie.

Het kan moeilijk zijn om je klant te overtuigen en te motiveren jouw adviezen op te volgen. Toch heb je, ook als pedicure, een belangrijke rol in het motiveren van ouderen om deel te nemen aan valpreventie activiteiten. In deze e-learning komen op een interactieve manier weerstanden en motieven van ouderen voor valpreventie aan bod. Met de hulp van deze e-learning zorg je ervoor dat ouderen écht gemotiveerd zijn om met jouw adviezen aan de slag te gaan. Deze is gratis te downloaden tot en met 9 oktober, tot het einde van de Week van de Valpreventie (normaal € 29,00).