3 tips voor mensen met platte voeten
 

‹ Terug naar overzicht

3 tips voor mensen met platte voeten
 

Geplaatst op:
Mensen met platte voeten en voetpijn kan je enorm helpen met schoenentips. Met deze adviezen kan je je cliënten al een heel eind op weg helpen naar een pijnvrije manier van lopen.

1. Draag een schoen met een klein hakje

Het is wellicht een verrassing. Maar juist bij mensen met platte voeten kan een klein hakje van ca 2 cm helpen om de voetboog wat hoger te maken. Probeer het zelf maar eens uit. Of vergelijk het met het staan op je tenen, dan wordt de voetboog ook hoger.

2. Gebruik een schoen met een rubberen zool

Een rubberen zool verdeelt de druk beter dan een harde, leren zool. In principe geldt: hoe dikker, hoe beter, al zit daar wel een maximum aan. Een dikkere rubberen zool maakt namelijk ook weer minder stabiel.

3. Draag een schoen met een stevig contrefort

Een contrefort is een stevige hielpartij. Hoe steviger hoe beter. Dat betekent dat je moeite moet doen om de hielpartij met duim en wijsvinger in te deuken.  

 

Deze tips krijg je van onze auteur MirjamTuinhout van Feetforward. Wil je ook laagdrempelige, medische info & tips over voet- en enkelklachten in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan hier op haar nieuwsbrief.