Yoga Voetmassage

‹ Terug naar overzicht

Yoga Voetmassage

Geplaatst op:
Yoga Massage geeft volgens trainer Sanne Theben Terville meer bewuste ontspanning en maakt bindweefsel, spieren en gewrichten losser. “Bovendien laat het de energie beter door het lichaam stromen door blokkades op te heffen. Het is een holistische behandeling die de positieve aspecten van massage, acupressuur, mindfulness en Yin Yoga combineert om het lichaam zo diepe rust en energie te brengen.” Een aanrader dus om dit in je praktijk aan te bieden.

Sanne Theben Terville startte ruim tien jaar geleden met het geven van yoga. Ze werd gegrepen door de combinatie van yoga, meditatie en massage en volgde onder meer de de opleiding Thai Yoga Massage in Lissabon. In haar instituut in Faro (Portugal) geeft ze onder andere Yoga Voetmassage. “Het is geweldig om de cliënt hiermee verlichting te geven. Niet alleen vermindert pijn, ook kun je hiermee gedachten op een positieve manier ‘manipuleren’. De ademhaling wordt rustiger, net als dat stress minder wordt.”

Yoga massage

Nuat Boran/(Thaise) Yoga Massage

Nuat Boran oftewel de (Thaise) Yoga Massage komt oorspronkelijk uit India en vindt over de kleding heen plaats. Sanne geeft de behandeling op de grond op (zachte) yogamatten of speciale Thaise massagematten: “Zorg in ieder geval dat je cliënt lekker ligt. Bij sommige technieken kun je het lichaam van je cliënt door middel van handdoeken of kussens ondersteunen. De masseur gebruikt niet alleen de handen, maar ook de knieën, voeten, onderarmen en soms zelfs het volledige gewicht. “Zo kun je de kracht van je hele lichaam gebruiken en voorkom je klachten van je eigen gewrichten, vingers of duimen. Het is in eerste instantie een vrij intensieve vorm voor de behandelaar. Maar als je dit onder de knie hebt, kost het je geen energie.” Sanne vervolgt: “In de oosterse traditie begin je meestal – als je een Yoga Massage van het hele lichaam geeft – bij de voeten. Die krijgen door de dag heen veel te verduren. Door drukpunten en de meridianen pak je indirect al het hele lichaam aan: door de voetmassage, in combinatie met jouw aandacht, creëer je totale ontspanning. Ook kan pijn elders in het lichaam verlicht worden. Dit komt doordat op de voeten reflexpunten zitten die je stimuleert.”

Lezersactie

Speciaal voor de abonnees van Voetvak+ biedt MOOD massage opleidingen een lezersactie aan: voor de cursus Yoga Massage I die start op 8 februari 2020 krijg je een korting van maar liefst 20%. Vermeld bij je aanmelding VoetVak+. Voor meer info: www.moodmassage.nl.

Yoga massage

 

Sanne Theben Terville werkt en woont zowel in Portugal als in Nederland. Yoga, meditatie en massage zijn als een rode draad met haar leven verweven. Bij Mood massage opleidingen geeft zij de Yoga Massage trainingen. Zij biedt er ook yoga en meditaties aan.

 

 

 

 

 

Tekst: Lizet van Triet, fotografie: Isla Grossi