Tips van Sija

‹ Terug naar overzicht

Tips van Sija

Geplaatst op:
In iedere editie van VoetVak+ vind je Decoratief, een step-by-step nail art voor de voeten. Pedicure en nail-art specialist Sija geeft je graag extra tips.

Rood is veruit de meest verkochte kleur in nagellak. En terecht! Met rode teennagels zie je er altijd netjes, maar ook vrolijk en vrouwelijk uit. Voor wie een beetje uitgekeken is op effen rood, ontwierp Sija Versluis een vrolijk nail art printje waarmee je rode nagellak extra schwung geeft.

Bij de uitwerking van deze step-by-step heeft Sija nog wel wat tips:

  • “De Power Gel geeft in het beginstadium van het uitharden een sterke warmte-ontwikkeling. Heb je een krachtige uv- of ledlamp, dan moet je daar alert op zijn. Maak de gellaag vooral niet te dik. Kies altijd een long-lasting variant van je witte hooggepigmenteerde nagellak. Gewone witte nagellak droogt vaak te snel op. Zwarte lak droogt nog sneller, vandaar dat ik voor wit heb gekozen.
  • Als je rode lak verwijdert, geeft dat vaak een hardnekkige verkleuring van de nagelriemen. Smeer je de nagelriemen eerst in met cuticle oil, dan dringen de pigmenten uit de nagellak in de olie en niet in de huid. Is de nagelplaat schoon, dan verwijder je ook de cuticle oil en zien de tenen er weer fris uit.”