Ik geef je een roosje op je tenen...

‹ Terug naar overzicht

Ik geef je een roosje op je tenen...

Geplaatst op:
Soms gaat het leven niet over rozen… Dan zoek je naar een printje waar je een beetje van opvrolijkt. Mariska Ham ontwierp een creatieve print met roosjes die je in allerlei varianten kunt maken. Ook fijn: je hebt er niet veel materiaal voor nodig.

Stap 1

Desinfecteer de nagelplaat en verwijder de huidresten met een Diamond Cuticle Bit. Breng Bonder aan en laat dit hechtingsproduct aan de lucht drogen. Breng Base & Top Gel aan. Laat deze basis 30 seconden uitharden in led.

Stap 2

Breng de eerste laag Gelpolish aan, nummer 103350, Petya Red.

Stap 3

Trek de Gelpolish strak bij de zijwallen en nagelriemen met het penseel Yessica’s Choice. Laat de Gelpolish 30 seconden uitharden in led. Breng de tweede laag Gelpolish aan. Laat deze laag ook weer 30 seconden uitharden in led. Laat de plaklaag zitten.

Stap 4

Werk de basis af met Extreme Matt Top Gel. Laat de gel anderhalve minuut uitharden in led. Deze top gel laat geen plaklaag achter.

Stap 5

Neem Master Paint White op met Katheryna´s Choice Brush. Teken hiermee ‘komma’s’ in een cirkel aan een kant van de vrije rand. 

Stap 6

Om de roos uit te breiden, schilder je overlappende komma’s. In het midden zijn de blaadjes dikker. Aan de buitenranden zijn de blaadjes dunner, daar gebruik je meer de punt van je penseel en geef je minder druk.

Stap 7

Vul zo de rand van de nagel met roosjes. Het grootste deel van de nagel blijft effen rood.   

Stap 8

Op de kleine tenen schilder je halve roosjes.

Stap 9

Werk de nagel af met een laag Base & Top Gel. Als je deze gel anderhalve minuut laat uitharden in led krijg je een mooie glans. Verwijder de plaklaag met Finishing Wipe of met Prep & Wipe.

Stap 10

Vijl de vrije rand na zodat de Top Gel niet over de nagelrand heen komt. 

 

Tips van Mariska

  • Heb je geen Master Paint in huis? Met Extreme White Gel of Liner Gel White kun je de roosjes ook tekenen. Dan moet je de gel natuurlijk wel laten uitharden, minstens drie minuten. De Extreme White Gel laat geen plaklaag achter. 
  • Het is belangrijk dat je een nail art penseel met korte haren gebruikt. Ik kies voor de Katheryna´s Choice Brush omdat dit penseel heel korte, synthetische haren heeft en nog minder haren bevat dan het klassieke ‘vrush’ penseel. Zo kun je nog preciezer werken. 
  • Als je voor de basis de nieuwste modekleuren gebruikt, kun je deze print ieder jaar opnieuw aanbieden aan je klanten. 
  • Voor een oer-Hollandse print breng je crème-witte Gelpolish aan op de nagels en teken je de roosjes met felblauwe Master Paint. Instant Delfts Blauw effect!
  • Je print krijgt nog meer diepte als je een heel klein beetje glitter in de roosjes aanbrengt.
  • Heeft je klant wat meer te besteden, dan kun je de open ruimte versieren met een (bloemvormig) steentje, vastgezet met een beetje Gem Stone Gel.  
  • Het maken van deze roosjes kun je goed oefenen op papier. Vooral de speciale ‘handlettering’ stiften lenen zich daar uitstekend voor. Krijg je de smaak te pakken, dan kun je van alles gaan versieren met zo’n subtiel roosje. 

 

Ontwerp, uitvoering en cursussen: Mariska Ham, Studio My Dream, model: Petra, materialen: Magnetic Nail Design, tekst: Petra Teunissen, fotografie: www.getinthepicture.nl

Smaakt naar meer? We hebben nog wel een paar leuke nail art tips voor je…