Expositie Sneakers Unboxed

‹ Terug naar overzicht

Expositie Sneakers Unboxed

Geplaatst op:
Je draagt ze vast zelf in je praktijk: sneakers. Het ‘gympie’ is de afgelopen jaren onmisbaar geworden en wordt nu moeiteloos gecombineerd met allerlei kledingstijlen. Van streetstyle tot high fashion. De sneaker wordt dagelijks gedragen door miljoenen mensen wereldwijd; in 2021 alleen al werd meer dan 1.1 miljard paar van de sportschoenen verkocht. 

De sneaker is inmiddels ook het populairste designobject ter wereld geworden. Het Design Museum Den Bosch wijdde daarom een tentoonstelling aan de sportschoenen. Sneakers Unboxed nodigt je uit om een kijkje achter de schermen te nemen bij de schoen die voor technologische doorbraken heeft gezorgd, nieuwe jeugdculturen heeft geïnspireerd en de modewereld op z’n kop heeft gezet.

Sneakers Unboxed combineert de geschiedenis en culturele context van de sneaker met de laatste innovaties op het gebied van design en duurzaamheid. Voor voetverzorgers is het derde deel van de expositie interessant: dat toont onder de titel Performance de geschiedenis van ontwerpinnovatie in de sneakerwereld. De meeste sportschoenen die we nu als baanbrekend beschouwen, zijn voortgekomen uit ontwerpproblemen als grip, demping, pasvorm en stabiliteit. En natuurlijk is het ook heerlijk om de bijzondere ontwerpen te bewonderen.

Voor tickets: https://designmuseum.nl/tentoonstelling/sneakers-unboxed/.