Egaliseren en repareren

‹ Terug naar overzicht

Egaliseren en repareren

Geplaatst op:
Een klant met gezonde nagels wil graag een mooie decoratie, nagellak of gel polish. Aan de grote teen mist een klein hoekje. Sija Versluis laat zien hoe je dit snel kan herstellen.

Als er maar een klein hoekje van de vrije rand is afgebroken, is het jammer om de nagel van de grote teen heel kort te vijlen. Door het hoekje op te vullen met pedicure gel is de vrije rand net wat langer. Zo wordt de nagel mooi recht. Dat geeft niet alleen een fraai effect bij een french pedicure en bij gelakte nagels, een rechte nagel zorgt er ook voor dat de nagelplaat niet in de nagelwallen kan ingroeien.  

Richels opvullen

Door met gel te werken kan Sija bovendien de oneffen nagelplaat corrigeren en de groefjes opvullen. Het is beter om richeltjes op te vullen dan ze weg te vijlen bij de voorbereiding. Te veel lagen van de nagelplaat wegvijlen kan namelijk voor problemen zorgen als je de gel later verwijdert. De nagel is op de lijn van Beau te dun geworden en kan dan in- of afscheuren. Bij een te dunne nagelplaat komt het nagelbed naar het oppervlak waardoor je rode lijnen ziet. Soms ervaart de klant ook een branderig of heet gevoel tijdens het frezen. Door de moderne led-lampen is het uithardingsproces van gels sterk bekort, zodat je deze corrigerende behandeling in circa tien minuten kunt uitvoeren. Vergeet niet hier een extra bedrag voor te berekenen. Let op: je kunt alleen een nagelbedverlenging ‘op de huid’ maken als je klant niet bekend is met een reactie op gel. Maak je een french pedicure, gebruik dan een getinte gel met een ‘nagelbedkleur’, zodat je niet ziet dat een deel van de nagel niet gehecht is aan het nagelbed.   

 

Stap voor stap

 

Techniek 1

1. Ontsmet de nagel met Nail Cleanser en droog de nagel met een nail wipe. Duw de nagelriemen terug.  

Techniek 2

2. Verwijder het pterygium met de kleine Diamant Cuticle Bit (193047). 

Techniek 3

3. Vijl de vrije rand op lengte met een 100 grit handvijl.

Techniek 4

4. Haal losse delen van het afgebroken stukje nagel weg met de Prep Bit.

Techniek 5

5. Maak de nagel stofvrij. De nagel is nu klaar om met gel gerepareerd te worden.

Techniek 6

6. Breng Sculpting Nail Plate Gel aan met de Oval Gel Brush over de gehele nagel.

Techniek 7

7. Breng Sculpting Nail Plate Gel aan met de Oval Gel Brush over de gehele nagel.

Techniek 8

8. Maak een nagelbedverlenging op de huid zodat de nagel over de gehele vrije top van gelijke lengte is.

Techniek 9

9. Laat de gel  1,5 minuut in led uitharden. Is de Sculpting Nail Plate Extender perfect aangebracht, dan kan je op de plaklaag van deze gel direct beginnen met het aanbrengen van Gel Polish. Is de nagelplaat nog niet helemaal glad, egaliseer dan verder met de Builder Base.

Techniek 10

10. Deze dikkere basisgel gebruik je in plaats van de Base & Top van Gel Polish. Laat deze laag 1,5 minuut in led uitharden.

Techniek 11

11. Verwijder de plaklaag met Finishing Wipe.

Techniek 12

12. Vijl de nagel glad en in vorm met de Prep Bit (193061).

Techniek 13

13. Borstel het stof weg en neem de nagel af met Nail Cleanser. De nagel is nu klaar voor nail art of Gel Polish.

Techniek 14

14. Wil de klant nagellak, breng dan nu een base coat aan.

 

Tekst: Petra Teunissen, techniek en uitvoering: Sija Versluis, Magnetic Nail Academy Soesterberg, model: Petra, materialen en cursussen: Magnetic Nail Design, fotografie: www.getinthepicture.nl.