Digitale database cosmeticaproducten

‹ Terug naar overzicht

Digitale database cosmeticaproducten

Geplaatst op:

Gemiddeld gebruiken Europese consumenten dagelijks meer dan zeven verschillende cosmeticaproducten. Wie wil meer weten over de ingrediënten in cosmetica, zoals voetverzorging, kan terecht bij de betrouwbare digitale database van COSMILE Europe. COSMILE Europe is een initiatief van Cosmetics Europe in samenwerking met de Duitse Vereniging voor Cosmetica, Toiletartikelen, Parfumerie en Detergenten (IKW), de Franse Fédération des Entreprises de la Beauté (FEBEA) en met de technologische ontwikkelingssteun van Health & Media GmbH.

Op internet is een overvloed aan informatie over cosmetica beschikbaar, maar niet allen bronnen zijn even betrouwbaar. COSMILE Europe is een Europese cosmetica ingrediënten databank die gecontroleerde en wetenschappelijk onderbouwde informatie biedt over bijna 30.000 ingrediënten die in cosmetica worden gebruikt. De lijst van ingrediënten en wat ze doen komt uit de CosIng-database van de Europese Commissie, een officiële bron van informatie over cosmetische stoffen en ingrediënten.
Deze database helpt te begrijpen waarom bepaalde ingrediënten in cosmeticaproducten zitten en welke eigenschappen ze hebben. De database is momenteel beschikbaar in 14 talen en er zullen nog meer talen bijkomen. Alle informatie is gebaseerd op de kennis van onafhankelijke deskundigen.
COSMILE Europe is een initiatief van Cosmetics Europe in samenwerking met de Duitse Vereniging voor Cosmetica, Toiletartikelen, Parfumerie en Detergenten (IKW), de Franse Fédération des Entreprises de la Beauté (FEBEA) en met de technologische ontwikkelingssteun van Health & Media GmbH.