Creatief: Zebra

‹ Terug naar overzicht

Creatief: Zebra

Geplaatst op:
Maak jij je klanten blij met een dierenprint in een modern jasje? Nail artist Mariska combineert een zebramotief met een strakke vormgeving en een toefje glitter.

Zebra, stap 1

Desinfecteer de nagelplaat en verwijder de huidresten met een Diamond Cuticle Bit. Breng Bonder aan en laat dit hechtingsproduct aan de lucht drogen. Breng Base & Top Gel aan. Laat deze basis 30 seconden uitharden in led.

Stap 1.

Stap 2

Breng op 3/5 van de nagelplaat de eerste laag witte Gelpolish aan, nummer 103333, White is White. Houd deze laag vrij dun.

 

Stap 2.

Step-by-step Zebra, stap 3

Breng op de rest van de nagelplaat de eerste laag legergroene Gelpolish aan, nummer 103315, Jungle Jane on Heels. 

Stap 3.

Stap 4

Trek de Gelpolish strak bij de zijwallen en nagelriemen met het penseel Yessica’s Choice. Laat de Gelpolish een minuut seconden uitharden in led. 

 

Stap 4.

Stap 5

Breng de tweede laag witte Gelpolish aan.  

 

Stap 5.

Stap 6 

Breng de tweede laag legergroene Gelpolish aan. Laat beide kleuren weer minstens een minuut uitharden in led. Lak de groene Gelpolish af met Base & Top Gel. Laat de plaklaag zitten.

Stap 6.

Zebra, stap 7 

Teken tussen de twee kleuren een smalle lijn met Liner Gel Black (106802). Zet er een tweede lijn naast met een paar millimeter tussenruimte. Gebruik hiervoor Pepyns Choice Brush met de lange haren. Houd de nagel even in de led-lamp.

 

Stap 7.

Stap 8

Vul de ruimte tussen de zwarte lijnen op met Liner Gel Silver (106808). Hard de twee kleuren Liner Gel 30 seconden uit in de led-lamp.

 

Stap 8.

Stap 9

Neem Liner Gel Black op met Yessica’s Choice Brush met middellange haren. Zet hiermee horizontale streepjes op de witte Gelpolish. Begin iets dikker vanuit de zijwal en maak de lijn dunner tot iets over het midden. 

 

Stap 9.

Stap 10

Zet om en om streepjes vanuit de linker- en vanuit de rechterzijwal. Laat de Liner Gel Black nu anderhalve minuut uitharden in de led-lamp.

Stap 10

Stap 11

Lak een van de kleine teennagels ook wit en decoreer deze met enkele zebrastreepjes. De andere nagels worden geheel gelakt met de legergroene Gelpolish. 

Stap 11.

Stap 12

Werk de hele nagel af met Base & Top Gel. Laat de toplaag een halve minuut uitharden in led. Verwijder de plaklaag.

Stap 12 en eindresultaat.

Tips van Mariska

  • De verticale lijn zorgt ervoor dat de relatief kleine nagels van dit model langer lijken. Zo compenseer je voor de breedte-streepjes van de zebraprint.
  • Als je secuur werkt, lopen de witte en groene Gelpolish niet in elkaar over en kun je de twee kleuren tegelijk uitharden. Dat scheelt tijd. Is je hand wat minder vast, dan kun je de witte Gelpolish eerst uitharden voordat je met de groene verdergaat. 
  • Werk je met twee kleuren naast elkaar, begin dan altijd met de lichtste kleur.
  • De donkergroene tint ‘Jungle Jane on Heels’ staat goed bij bijna alle huidtypen. De print is ook heel mooi met donkerpaarse Gelpolish.
  • Roer de Liner Gel Silver goed door met een houten stokje voor gebruik. Dan worden de echte zilverpigmenten beter verdeeld door de gel. 
  • De Liner Gel is ook verkrijgbaar in goud. 
  • Wil je nog meer diepte? Zet dan ragfijne lijntjes met de Liner Gel Silver langs de zwarte zebra-streepjes.
  • Maak je foto’s van je prints voor je site? Gebruik dan de ‘Double Bubble’ techniek. Zet aan beide kanten van de voet een lamp en richt de ene lamp recht op de nagel. Dan zie je een ‘rondje-in-een-rondje’ lichtweerkaatsing.
  • De huid van je model ziet er op de foto’s mooi egaal uit als je een babydoekje over de voeten haalt voordat je begint te fotograferen. 

   

Ontwerp, uitvoering en cursussen: Mariska Ham, Studio My Dream, tekst: Petra Teunissen, model: Petra, materialen: Magnetic Nail Design, fotografie: www.getinthepicture.nl

Bied jij verschillende designs en vraag je je af hoe je jouw nail art het beste kunt presenteren? Je leest het hier.