Confetti

‹ Terug naar overzicht

Confetti

Geplaatst op:
Niks zo feestelijk als confetti: van die dwarrelende gekleurde rondjes papier worden we direct vrolijk. Zo ook van deze optimistische print in zoete schelpenkleurtjes.

Nagelstylisten gebruiken ‘confetti’, flinterdunne rondjes van kunststof, graag als inlay in transparante gel op lange vingernagels. Je kunt er ook duizelingwekkende achtergronden mee maken voor designs met stickers of ze ‘full cover’ gebruiken. Voor voetverzorgers laat Sija Versluis hier een snelle methode zien: een randje confetti in een dun laagje transparante gel of gekleurde Gel Polish.

De kleine teentjes krijgen alleen een french pedicure met de Summer Confetti. Heeft de klant wat grotere nagels? Dan kun je op de kleine teentjes ook ‘strooien’ met de confetti. De set Confetti Glitters bestaat uit twaalf potjes van 5 gram. Ieder potje bevat een mix van kleuren en formaten. Je kunt zelf de maat en kleur bepalen om een mooi patroon te krijgen. Je kunt de kleuren in een strakke volgorde neerleggen, een patroontje maken (dots in dots) of juist  lekker ‘rommelig’ werken. Dan laat je het toeval het effect bepalen. Ben je een echte crea bea? Dan kun je er leuke bloemen mee maken. Nagels van ongelijke lengte kun je iets langer maken met de confetti. Laat de rondjes een millimeter of twee uitsteken boven de vrije rand, dat geeft optisch al voldoende effect. Hier is voor een zachte tint gekozen. Er zijn ook potjes in donkere tinten, zoals bijvoorbeeld blauw. Daarmee maak je heel chique fashion nails. Alle confetti’s hebben een prachtige parelmoerglans.

Confetti, foto 1Confetti, foto 3Confetti, foto 2

Verzegel de Summer Confetti met Builder Base Gel en laat deze laag anderhalve minuut uitharden.  Die toplaag heeft een extra functie: de nagelplaat loopt rond, maar de confetti is plat. Door de extra laag krijgen de nagels weer een iets gebold oppervlak. Breng dan nog een laagje Soak Off Top Gel aan, laat 30 seconden uitharden en verwijder tot slot de plaklaag.  


Tekst: Petra Teunissen, ontwerp en uitvoering nail art: Sija Versluis, Magnetic Nail Academy Soesterberg, model: Petra, materialen en cursussen: Magnetic Nail Design, fotografie:
www.getinthepicture.nl.