Lopen jouw klanten mee met de Nijmeegse Vierdaagse?

‹ Terug naar overzicht

Lopen jouw klanten mee met de Nijmeegse Vierdaagse?

Geplaatst op:
Een dag later dan gepland, in verband met de hitte, is vandaag de traditionele Nijmeegse Vierdaagse gestart. Tot grote opluchting van de enthousiaste lopers, want de edities van 2020 en 2021 gingen niet door.

De Vierdaagse van Nijmegen is het grootste meerdaagse wandelevenement van de wereld, waaraan jaarlijks 42.000 wandelaars deelnemen. Deelnemers leggen vier – en dit jaar dus drie – dagen achter elkaar afstanden van 30, 40 of 50 kilometer af. Wie de tocht met succes volbrengt, wordt beloond met het felbegeerde Vierdaagsekruis, een door de Nederlandse koning erkende onderscheiding. Het kruis wordt overigens nu ook gewoon uitgereikt, ondanks dat de deelnemers geen vier dagen hebben gelopen.

Nijmeegse Vierdaagse sinds 1909

De geschiedenis van de Vierdaagse gaat al meer dan 120 jaar terug. Woensdag 1 september 1909 klonk het startschot voor een wandeltocht die zou uitgroeien tot de The Walk of the World. 

Voorbereiding op wandeltochten

Lopen jouw klanten ook mee met de Vierdaagse? Doe jij iets speciaals voor deze sportieve wandelaars? Hoe bereid jij je klanten voor op lange wandeltochten?