Superzachte zomervoeten

‹ Terug naar overzicht

Superzachte zomervoeten

Geplaatst op:
Zachte voeten wil iedereen. Maar ook in de zomer kunnen de voeten extreem droog aanvoelen. Er wordt immers vaker op blote voeten gelopen en er ontstaat eelt en een ruwe huid.

Om de huid van de voeten te verzachten kan gebruik worden gemaakt van een scrub en een zacht balsembad voor de voeten. De behandeling kan zowel in de praktijk als door de cliënt thuis worden toegepast.

Scrub

Vul in een potje fijn Himalaya zout of Dode Zeezout. Giet er vette plantolie over tot het zout met een laagje olie bedekt is. Voeg per keer een tot twee druppels essentiële olie toe. Masseer de voeten met deze scrub en zet ze daarna in een schaal met warm water.

Voetbalsem

  • 1 deel gele bijenwas pastilles 
  • 6 delen vette plantolie

Smelt de bijenwas au bain-marie. Als de bijenwas gesmolten is, kan de vette plantolie deel voor deel worden toegevoegd aan de bijenwas. Is alles gesmolten en helder van kleur? Dan mag het mengsel uit het au bain-marie-bad om af te koelen. Zodra de balsem begint te stollen kan de essentiële olie worden toegevoegd. Voeg op 30 gram balsem, een tot tien druppels essentiële olie toe.

Masseer de voeten

Breng een klein beetje balsem aan op de voeten en masseer de voeten een paar minuten. Zet de voeten daarna in een schaal met warm water. Masseer de voeten nog een keer als ze vochtig uit het voetbad komen. Droog ze daarna af. De voeten zullen superzacht aanvoelen zonder vet te zijn.

Geschikte essentiële oliën voor zachte voeten

De volgende verzorgende essentiële oliën zijn geschikt voor de voeten: sinaasappel, mandarijn, citroen, limoen, grapefruit, lavendel, neroli, sandelhout, roos, ylang-ylang en jasmijn.

Vette plantoliën

Geschikte vette plantenoliën zijn: kokos, calendula maceraat, camelia, amandel, jojoba, olijf, druivenpit, argan, macadamia.

 

Met dank aan Ellen Wagenaar.