Links

Nuttige sites

Voeetvak+ verzamelde voor jou interessante en leuke links om efficiënt te surfen.

Ook een vermelding op deze pagina toevoegen? Informeer hier.
Λ

Branche

Er zijn diverse startpagina's met voeten als onderwerp, zoals voeten.pagina.nl of www.voetreflexologie.nl .
Voor informatie over de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten kun je terecht op de site, www.podotherapie.nl. Op de website van Provoet www.provoet.nl , de Landelijke Organisatie voor de Voetverzorger/Pedicure, vind je alles over voeten en voetverzorging en uiteraard over ProVoet zelf en de meer dan 7000 leden die bij deze brancheorganisatie zijn aangesloten. Het informatieplatform van de Stichting Loop www.loop.nl , het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie, biedt zowel informatie voor consumenten als voor voetverzorgers.
De vereniging Gezond Lopen is een vereniging, die als ideële doelstelling heeft de mensen gezond te laten lopen door veel voorlichting. De aangesloten leden hebben een dusdanige gekwalificeerde opleiding genoten, dat de consument door het aanmeten en verkopen van de juiste soort schoenen, (eventueel met aanpassingen) gezond en prettig te laten lopen.

Λ

Consumenteninformatie

Je klanten vinden volop nieuws over voetverzorging op www.beautyweb.nl . Overigens kun je je daar ook aanmelden voor de zoekmachine, zodat consumenten die een voetverzorger zoeken snel bij jouw salon terechtkomen.

Λ

Gezondheid

Hygiënisch werken is uiteraard essentieel om geen ziekten of afwijkingen te veroorzaken of te verspreiden. Wees bijvoorbeeld voorzichtig bij nagelafwijkingen en verwijs je klanten bij twijfel altijd naar hun huisarts. Wil je meer weten over nagelziekten, kijk dan eens op de Engelse site www.skinatlas.com . In samenwerking met de Raad voor Gezondheid en Zorg, het ministerie van VWS en verschillende landelijke gezondheidsorganisaties is de site www.gezondheidskiosk.nl ontwikkeld. Dit is een soort startpagina met links naar allerlei betrouwbare sites over gezondheid en verenigingen die zich daarmee bezighouden. Een interessante site over huidziekten is dermatology.about.com/health/dermatology . Op www.huidfonds.org en www.huidfederatie.nl vind je namen en adressen van allerlei patiëntenorganisaties van huidziekten. De site van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten is te vinden op www.huidtherapie.nl .

Λ

Ondernemen

Op de startpagina vrouwenbedrijf.pagina.nl  vind je tal van handige links voor vrouwelijke ondernemers, over het starten van een eigen bedrijf, de belastingdienst, de Kamer van Koophandel etc. Op www.koc.nl staat veel nuttige informatie over opleidingen in de Uiterlijke Verzorging. Adressen van opleidingsinstituten in de voetverzorgingsbranche staan op www.beautyweb.nl onder de knop voetverzorging en dan de knop opleidingen. Voor ondernemersinformatie kun je onder meer terecht op www.mkb.nl of speciaal op www.vrouwenonderneming.nl. De Kamer van Koophandel is te vinden via www.kvk.nl.

Λ

Reflexzonetherapie

De Bond van Europese Reflexologen www.reflex-ber.nl is een vereniging met als doel het opleiden tot voetreflexoloog De VNRT www.vnrt.nl is de Vereniging van Nederlandse Reflexzonetherapeuten, de beroepsvereniging van gekwalificeerde zelfstandig werkende reflexzonetherapeuten. Een leuk portal voor sites over voetreflexologie is voetreflexologie.pagina.nl. Hier vind je een overzicht van heel veel sites over dit overwerp.

Λ

Schoenen

Werkelijk alles over schoenen staat verzameld op The Shoe Site www.schoenmode.nl, het startpunt voor informatie over schoenen, fabrikanten, winkels, online shopping, evenementen, en alles wat te maken heeft met schoenen. Er is ook een Amerikaanse tegenhanger: www.shoesonthenet.com.

Λ

Vakbeurzen

Elk jaar vindt de Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging plaats. Voor meer informatie kunt u contact nemen met tel. 0172-575888 of een kijkje nemen op de website van de Rijnhal in Arnhem, www.asws.nl .
Twee keer per jaar zijn er in de Utrechtse Jaarbeurs vakbeurzen op het gebied van schoonheidsverzorging: Beauty Trade Special in het voorjaar en Beauty Salon Dimensions in het najaar. Je kunt de data en alle bezoekersinformatie vinden op: www.jem.nl . Leuke buitenlandse beurzen zijn Beauty International in Düsseldorf www.beauty-international.de , de jaarlijkse beurs in Keulen of Cosmetic Munchen, beide te vinden via www.beauty-forum.com . En voor de echte liefhebbers is Bologna een must: www.cosmoprof.it . Op www.beautyweb.nl staat een complete lijst met vak- en consumentenbeurzen die zeer regelmatig bijgewerkt wordt.

Λ

Vakbladen

Koggeschip Vakbladen geeft diverse vakbladen uit op het gebied van uiterlijke verzorging. Prof Nail is hét vakblad voor professionele hand- en nagelverzorging. Het geeft praktische, vakgerichte informatie over technieken en systemen voor kunstnagels, algemene hand- en nagelverzorging maar ook over de exploitatie van een nagelstudio. Prof Nail verschijnt tien keer per jaar. StyleVision Magazine het vakblad voor make-up, styling, en haarmode is het 8 keer per jaar verschijnende magazine voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met make-up, styling en mode.  VoetVak+  is het veelzijdige en inspirerende vakblad op het gebied van voetverzorging en pedicure. Deze uitgave verschijnt acht keer per jaar en richt zich op pedicures en podologen die hun vakgebied willen verbreden. Ook voor schoonheidsspecialisten en nagelstylisten die hun behandelingspakket willen uitbreiden met (cosmetische) voetverzorging. VoetVak+ biedt praktische, vakgerichte informatie over voetverzorging in de meest brede zin van het woord. Onderwerpen als pedicuretechnieken, reflexzonetherapie, voet- en beenmassages, podotherapie en cosmetische en decoratieve voetverzorging komen in elk nummer aan de orde. Bovendien biedt VoetVak+ informatieve reportages, kritische interviews en praktijkgerichte achtergronden. Met een schat aan vaktechnische informatie ter ondersteuning van een optimale beroepsuitoefening en een rendabele bedrijfsvoering. Massage Magazine is het nieuwe vakblad voor wellness- en massagetherapeuten en verschijnt zes keer per jaar. De brede oriëntatie staat borg voor een verrassend gevarieerde inhoud, informatief en inspirerend voor alle disciplines in de massagewereld. Door deze unieke benadering kunnen lezers hun kennis verbreden en verdiepen en tegelijk tal van ideeën opdoen voor nieuwe technieken en therapieën. Daarbij komen vanzelfsprekend ook de technische en medische aspecten van het vak regelmatig aan de orde. Bent u werkzaam in de massagebranche of een van de aanpalende vakgebieden, dan kunt u dit vakblad absoluut niet missen.