Steengoede voetjes

‹ Terug naar overzicht

Steengoede voetjes

Geplaatst op:
Heb jij er al één gevonden? Op allerlei plekken in Nederland liggen beschilderde stenen voor het oprapen. Heel bijzonder: vaak staan er vrolijke voetjes op afgebeeld. Zijn er pedicures die zich gestort hebben op het versieren van deze intrigerende zwerfsteentjes? Of zijn voeten gewoon een geweldig motiefje?

Steengoede voetjesDe rage van de ‘happy stones’ is begonnen tijdens de eerste coronagolf. Ouders die hun kinderen moesten vermaken begonnen platte keitjes te versieren. Soms heel simpel met een smiley of een stippenpatroontje, soms heel artistiek en gedetailleerd uitgewerkt. Er zijn ook steentjes met een inspirerende quote. Wat er ook op staat: de stenen zorgen voor een glimlach als je ze ontdekt tijdens een wandeling. Deze kunstwerkjes houd je namelijk niet zelf, maar je laat ze ‘zwerven’ in de natuur zodat iemand ze vindt. Wij vonden de zwerfsteentjes met voetjes op een bankje, langs een wandelpad en in een minibieb. Vaak staan op een steentje de vier cijfers van de postcode van de maker. Op de Facebookpagina Kei Tof kun je foto’s van je vondst posten met die postcode.

Aandacht

Inmiddels worden de zwerfsteentjes ook gebruikt om aandacht te vragen voor bepaalde ziekten. Zo zijn er rond Wereld Alzheimerdag in september steentjes gaan zwerven die zijn versierd op een dagopvang door mensen met geheugenproblemen. Want niet alleen kinderen, ook ouderen vinden het leuk om creatief bezig te zijn met de stenen. In deze ‘borstkanker’-oktobermaand zullen er vast veel Pink Ribbon steentjes gaan zwerven. 

Kortom: heb je nog geen eindejaarscadeautje voor je klanten bedacht? Begin dan nu met het maken van steengoede voetjes. Daar maak je vast veel mensen blij mee.