Jaarcongres Podologie

‹ Terug naar overzicht

Jaarcongres Podologie

Geplaatst op:
Onder de titel ‘Samen komen we verder’ hield Stichting LOOP gisteren zijn jaarcongres. Ruim 300 registerpodologen, orthopedisch schoenmakers, fysiotherapeuten, pedicures en andere belangstellenden waren bijeen in De Basiliek in Veenendaal. 

De organisatie vroeg de eerste sprekers ‘van buiten naar binnen’ te kijken. Carlijn Wagenaar, arts-onderzoeker, deelde de resultaten van het interessante Plants for Joints leefstijl-onderzoek bij patiënten met reuma en artrose, waar we in een latere editie van VoetVak+ op terugkomen.
Lucien Engelen, ceo van Transform Health, gaf een duizelingwekkend inkijkje in de wereld van e-health en retailconcepten in zorg. Wist je dat Amazon de grootste apotheek van de VS is? Er stonden ook ‘praktische’ workshops en onderwerpen op het programma zoals het behandelprotocol in de reumazorg en chirurgische opties bij complexe voet- en enkelafwijkingen. De samenwerking tussen podologen en pedicures wordt belangrijker dan ooit: LOOP-voorzitter Marianne Lensink is enthousiast over de opname van risicovoetzorg in de basisverzekering. In het volgende nummer lees je meer hierover in een interview met Marianne Lensink.