Meer over deze editie

‹ Terug naar overzicht

Meer over deze editie

Geplaatst op:
In de laatste dagen van het turbulente jaar 2020 verrassen we je graag met een mooie en informatieve editie van VoetVak+. Karin Kasius heeft een heel bijzondere casus in haar praktijk behandeld en neemt je mee in haar ervaringen. Kijk, lees en huiver…

In 2011 spraken we met pedicure Torkia Pengel uit Rotterdam. Nu, ruim negen jaar later, gingen we opnieuw bij haar langs om te horen hoe zij het ondernemerschap invult. Op veler verzoek schreven we een korte serie artikelen over verzekeringen. In dit nummer vind je de eerste aflevering over ‘verplichte’ en ‘verstandige’ verzekeringen. We hopen je nieuwsgierigheid naar aanvullende behandelmogelijkheden te prikkelen met een artikel over acupunctuur. Mariska Ham van Studio My Dream maakte een sprankelend design dat je zeker zal inspireren en tot slot verwarmt Ellen Wagenaar ons met een heerlijk aroma-recept met vanille.

Casus van Kasius 

Karin: “Toen ik Herman zijn voeten voor het eerst zag moest ik toch écht even slikken. Waar moest ik in vredesnaam beginnen? In deze casus neem ik je mee in de wondere wereld van het verzorgen van Hermans voeten die zijn aangedaan door een nog onbekende huidafwijking. En in de wonderbaarlijke genezing van diezelfde aandoening! Ik deel met je wat ik hiervan leerde, hoe ik mijn behandelingen en behandeltijd zo efficiënt mogelijk inzet in dit bijzondere geval en hoe deze huid dan toch tot genezing kwam! In mijn podcast kun je verder luisteren, daar vertel ik je met smaak over deze bijzondere man en zijn complexe voeten.”

Casus van Kasius

Massage: aromassage

Lavendel en Wood. Twee massage-oliën die juist in deze tijd rust kunnen geven. De massage daarmee heeft een groot effect, net als de werking van de geur. Dat stelt Ellen Wagenaar, ’s lands bekendste aromatherapeut: “Ze werken geweldig bij stress of gebrek aan slaap. Met natuurlijke ingrediënten en essentiële oliën kun je als voetverzorger bij veel problemen ondersteuning bieden.” Zij laat in dit artikel verschillende handgrepen en effecten van diverse aroma’s de revue passeren. 

Daarnaast biedt zij de lezers van VoetVak+ een mooie korting op de oliën die zij in dit artikel gebruikt èn op de aromatherapie jaaropleiding:

Lezersaanbieding plantaardige oliën

Ellen: “De basis voor de oliën voor deze aromassagelijn zijn twee koudgeperste plantoliën: jojoba en amandel. Amandel is door de vette structuur zeer geschikt voor behandelingen en jojoba draagt bij aan huidverzorging.” De aromassage wordt ook wel Supplementen Massage genoemd: “Planten en plantoliën bevatten ingrediënten die kunnen verzachten, beschermen en voeden. Dat geldt voor zowel de huid als de psyche en dat gaat eveneens op wanneer je ze eet of wanneer je de huid ermee masseert.” Ellen: “Goed nadenkend over de ingrediënten en hun effecten, hebben de firma Chi en ik verschillende combinaties van oliën voor diverse doeleinden ontwikkeld.” De aromassage lijn bestaat uit een serie van tien 100% plantaardige oliën. Speciaal voor de abonnees van VoetVak+ geldt tot 31 januari 2021 een korting van 10% op de aromassage-oliën. Ga hiervoor naar de website www.chi.nl en voer de code VoetVak10 in.

Lezersaanbieding aromatherapie jaaropleiding 

Ellen Wagenaar werkt als schoonheidsspecialist en docent aromatherapie en ontwikkelde mede voor en met Chi vele combinaties van aromatische oliën en aromassages. Abonnees van VoetVak+ krijgen tot 31 januari 2021 10% korting op de aromatherapie jaaropleiding (kortingscode VoetVak10). Ellen: “Daarin leer je alles over essentiële oliën, het zelf maken van producten als ondersteuning bij vele klachten en het zelf maken van massage-oliën, waarvan de verschillende aromassages een voorbeeld zijn.” 

Voor meer info: www.stichtingwellness.nl 

Verder in deze editie

Actueel – Actualiteiten uit de branche

Ondernemen – Verzekeringen (I)

Reportage – Torkia Pengel uit Rotterdam

Dermatologie – Hand-voet-mond ziekte

Marketing – Adverteren op social media

Complementair – Acupunctuur

Casus – De voeten van Herman

Juridisch – Misleidende kortingsactie

Massage – Aromassage

Column – Avonturen van de pedicure 

Voetverwennerij – Vanille

Creatief – Sparkle

Producten – Producten uit de branche

 

Cover VoetVak+ 08, 2020

Nog geen abonnement op dit fijne vakblad? Dat is zo verholpen als je hier klikt.