Meer over deze editie

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Bij VoetVak+ zijn we al helemaal in de herfstsfeer...dat blijkt wel heel duidelijk uit Creatief, daarvoor ontwierp Mariska Ham de mooiste herfstbladeren. In Voetverwennerij is er aandacht voor kaneel(schors)olie, heerlijk voor een verwarmend voetenbad.

En wat te denken van Massage? Juist in deze tijd gaan veel mensen vaker naar buiten voor ‘een blokje om’, zo merkt fysiotherapeut en sportmasseur Reynold Castenmiller uit Bloemendaal. “En dat vaak ongetraind. Een pijnlijke achillespees kan daar een gevolg van zijn.” In zijn praktijk masseert hij dan de voeten, pezen en kuiten. Daarnaast tapet hij én geeft hij oefeningen.

Nieuw in deze editie is de rubriek Casus van Kasius, graag stelt ze zichzelf aan jou voor:

Wie is Karin?

Hey! Ik ben Kasius, Karin Kasius. Als je mijn kinderen vraagt wat ik doe is het antwoord: ‘mama is voetendokter.’ Super trots ben ik daarop! Dokter ben ik natuurlijk niet, maar wel specialist in het oplossen van voetproblemen. Van origine ben ik HBO-verpleegkundige en in 2015 behaalde ik mijn pedicure-diploma. In 2016 mijn medisch pedicure papiertje en in 2018 en 2019 kwamen daar de opleiding tot Arkada- en Unibrace Specialist bij. Stiekem nog voor mijn daadwerkelijke diploma binnen was startte ik in 2015 Voetenpraktijk Kasius. In 2019 is de praktijk geëvolueerd tot Jouw Voetafdruk. 

Je kunt me ook kennen van De Pedicure Podcast, een wekelijkse podcast over mijn zoektocht om de beste pedicure te worden die ik kan zijn. Hierin kletsen we bij, neem ik je mee in interessante casussen en verhalen en neem ik de nieuwste snufjes met je door. De podcast kun je vinden via de website van De Hogere Pedicure Academie www.dehogerepedicureacademie.nl/podcast. De casussen die ik voor VoetVak+ schrijf, bespreek ik ook in mijn podcast.

Casus

Elke zes weken zit meneer Z. bij mij in de stoel. Telkens wanneer hij zijn sokken uittrekt, wacht ik met spanning af wat er nu weer tevoorschijn komt! Door een afgescheurde achillespees in het verleden en flinke neuropathie aan de voeten door diabetes heeft zijn rechtervoet behoorlijk wat te verduren. In deze casus neem ik je mee tijdens een behandeling en vertel ik je waar ik zoals op let en wat mijn gedachten zijn rondom deze meneer zijn voeten. Nieuwsgierig naar meer? Naast deze casus uiteenzetting in VoetVak+ bespreek ik deze casus ook in De Pedicure Podcast. 

Casus van Kasius Voetvak+

Dermatologie

De ontwikkeling van de huid start al als embryo in de baarmoeder. De kleur van de huid wordt grotendeels genetisch bepaald waarbij de pigmentcellen (melanocyten) in de basale laag van de opperhuid het pigment (melanine) aanmaken. Er zijn grote regionale verschillen qua huidstructuur op het lichaam. De handpalmen en voetzolen hebben een veel dikkere laag en zijn lichter van kleur dan de rest van de huid. Daarnaast kunnen ook invloeden van buitenaf of binnenuit (bijvoorbeeld ontsteking) voor verandering van huidskleur zorgen.

Dermatologie VoetVak+ editie 7, 2020

Verschillende huidtinten, hoe kan dat?

 

Verder in deze editie

Reportage – Pedicurepraktijk Shahaira

Voet en enkel – Artrose van de enkel

Podologie – Echografie van voet- en enkelpathologie

Trots – Dineke Roseboom

Complementair – Lichaamstaal ten voeten uit

Juridisch – Risico bij terugsturen online bestellingen

Column – Avonturen van de pedicure 

Producten – Producten uit de branche

Cover VoetVak+ 2007

Nog geen abonnement op dit fijne vakblad? Dat is zo verholpen als je hier klikt.