Meer over deze editie

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Hetty Dijkstra is medisch pedicure en opleider, in de nieuwe rubriek ‘Tools’ praat ze je bij over de laatste ontwikkelingen in het vak. Als opleider bij Dijkstra Pedicuretraining in Hoensbroek weet Hetty precies welke praktische problemen haar collega’s tegenkomen in het dagelijkse werk. In haar eerste artikel voor VoetVak+ stelt zij zich voor en geeft zij algemene tips voor de aanschaf van een pedicuremotor en behandelstoel.

Meer over Hetty lees je hier.

In deze editie lees je in de rubriek Complementair het verhaal van Caroline Schellekens van CS Fysiotherapie. “Pijn in de voeten of onderbenen begint vaak elders in het lichaam” geeft zij aan. Met de techniek dry needling kan zij de boosdoeners, de zogenaamde triggerpoints, aanprikken zodat de spanning en pijn snel verdwijnen. Op ons verzoek heeft Caroline Schellekens een concrete casus voor ons beschreven, deze vind je hier.

Creatief

In Creatief zie je de uitwerking van een Duizelingwekkende dierenprint. De dierenprint wordt wel ‘de Heintje Davids onder de modemotieven’ genoemd. De keizerin van de comebacks is namelijk nooit helemaal uit de mode. De nail art cursussen ‘dierenprint’ van  Mariska Ham zijn dan ook in een half uur uitverkocht. De kleurige variant in deze editie is wel héél aaibaar…

Massage

Ook Massage is weer een fijne dit keer; een Holistische voetmassage van massagetherapeut en docent Marin Dijkman verkwikt en werkt grondend. Marin: “We werken zo vaak achter de computer en veel cliënten zitten daardoor in hun hoofd. Als je de voeten masseert, kan dat helpen meer in contact te komen met de aarde. De energie kan daardoor helemaal gaan stromen waardoor zelfs koude voeten warmer kunnen worden.”

Als je massagetechnieken hebt geleerd, wil dat nog niet zeggen dat je goed kunt voelen, aldus Marin. Zij masseert meer op de Indonesische manier: “Ik zoek waar het vast zit. Op een holistische manier en met behulp van een mix van allerlei technieken zet ik alles weer in beweging. Vergelijk het met een rivier die beter stroomt als de blokkades erin zijn verwijderd.”

Verder in deze editie

Actueel – Nieuws uit de branche

Reportage – Jacqueline Vis: pedicure in een ‘beautylaan’

Podologie – Voetwortelartrose

Dermatologie – Granuloma annulare: ringvormige huidafwijkingen op de voeten

Marketing – De 7 meest gemaakte fouten op websites

Voet en enkel – Pijnlijke bult aan de binnenkant van de voet

Juridisch – Misleidende reclame

Voetverwennerij – Bergamot

 

Cover VoetVak+ editie 1, 2020

Nog geen abonnement op dit fijne vakblad? Dat is zo verholpen als je hier klikt.