LUMC doet onderzoek naar schimmelnagels

‹ Terug naar overzicht

LUMC doet onderzoek naar schimmelnagels

Geplaatst op:
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zoekt deelnemers voor onderzoek naar de behandeling van schimmelnagels. Het ziekenhuis onderzoekt twee geneesmiddelen die op de nagel zelf aangebracht moeten worden.

Uit eerder onderzoek komen twee geneesmiddelen naar voren die potentieel effectief lijken te zijn bij schimmelnagels. Dat zijn miconazol en amorolfine. Toch weten we van beide middelen niet goed hoe effectief ze daadwerkelijk zijn in de praktijk. Vandaar dit onderzoek, waarin zij miconazol en amorolfine dubbelblind vergelijken met een ‘placebo’. Het onderzoek duurt zes maanden.

Patiënten met schimmelnagels gezocht

Het LUMC zoekt mensen tussen de 18 en 70 jaar met een schimmelnagel. Er mogen hooguit drie nagels per voet zijn aangedaan. Ook mogen de nagels zelf maar voor een beperkt deel zijn aangetast, namelijk minimaal één kwart (25 procent) tot hooguit driekwart (75 procent) van de nagel. Dit heeft enerzijds te maken met de ernst van de infectie, anderzijds met het vaststellen van eventuele genezing. Voor informatie en aanmelding, mail naar: schimmelnagels@lumc.nl.