Apparaat helpt bij het aantrekken van steunkousen

‹ Terug naar overzicht

Apparaat helpt bij het aantrekken van steunkousen

Geplaatst op:
De Zorginnovatieprijs 2022 is toegekend aan de Helpsoq. Dit handige apparaat helpt mensen die nog mobiel zijn om zelf hun steunkousen aan te trekken met behulp van een ring.

Apparaat helpt bij het aantrekken van steunkousenWie nog zelf een brede ring om de voet kan schuiven, kan voortaan de Therapeutische Elastische Kous (TEK) zonder hulp aantrekken. Dat geeft patiënten de vrijheid over hun dagindeling terug en reduceert zorgkosten. Ook mantelzorgers kunnen verlichting vinden bij het gebruik van dit apparaat, want steunkousen aantrekken is zwaar en lastig werk.

Harpert Wouters bedacht het apparaat zo’n drie jaar geleden voor zijn vader. Hij ontwikkelde het concept samen met een van de beste designbureaus van Nederland, NPK in Leiden. De Helpsoq lubbert de kousen niet uit. De kous wordt opgerekt, maar overal evenveel en de rekwaarde blijft overal even hoog. Vrijwel alle kousen, ook lieskousen, kunnen worden aangetrokken, behalve de Small-kousen. Met de gewonnen prijs (€ 15.000) gaat Helpsoq de eerste afnemers in de thuiszorg helpen, om het zware werk en het verzuim terug te dringen. Zou de Helpsoq ook iets voor jouw praktijk zijn?