Tips van Sija

‹ Terug naar overzicht

Tips van Sija

Geplaatst op:
In iedere editie van VoetVak+ vind je Decoratief, een step-by-step nail art voor de voeten. Pedicure en nail-art specialist Sija geeft je graag extra tips.

Als in de herfst de bladeren kleuren, trekt iedereen erop uit voor een verfrissende boswandeling. Sija Versluis ontwierp een bijpassende nail art print voor zo’n uitstapje, met de prachtigste tinten oranje, groen, geel, rood en bruin.

Tips van Sija

Sija brengt altijd twee laagjes Gel Polish aan: “Ook al dekt de kleur al in één laag, de kleur wordt intenser als je nog een laag aanbrengt. De plaklaag van de Top Coat Matt haal ik weg. Dan lak je namelijk makkelijker met de Gel Polish. In de plaklaag zou de gel wat wegvloeien en dan krijg je ’m niet strak. Dat ‘weglopen’ gebeurt vooral bij donkere en rode tinten. Deze matte top gel geeft een prettig ‘stroeve’ ondergrond voor de Gel Polish. Nog een praktische tip: door ‘verstrooiing’ van het licht uit de ledlamp, kan de Gel Polish of top coat in de flesjes op de nageltafel onbedoeld gaan uitharden. Of er licht langs je lamp komt, kun je testen door een witte borstel aan de zijkant van de lamp te houden. Licht de borstel blauw op, dan is er sprake van verstrooiing. Het is altijd handig om de losse onderplaat van je ledlamp of uv-lamp naast de voet van de klant te zetten als afscherming. Dan weet je zeker dat je de uitharding van gel in de flesjes voorkomt.”

 

 

 

Ontwerp en uitvoering nail art: Sija Versluis, Magnetic Nail Academy Soesterberg, model: Petra, materialen en cursussen: Magnetic Nail Design, tekst: Petra Teunissen, fotografie: www.getinthepicture.nl.