Heb je tijdens de opleiding al een keer een ingegroeide of ingroeiende teennagel behandeld? Om vervolgens je eigen praktijk te starten en dat blijkt dat er heel veel mensen met een ingroeiende of echt ingegroeide teennagel bij je komen?"/>

Seminar Ingroeiende/ingegroeide teennagel

9 maart, 2019 / NBC Congrescentrum Nieuwegein

Heb je tijdens de opleiding al een keer een ingegroeide of ingroeiende teennagel behandeld? Om vervolgens je eigen praktijk te starten en dat blijkt dat er heel veel mensen met een ingroeiende of echt ingegroeide teennagel bij je komen?

Je gaat met klamme handjes aan de slag, in de hoop dat je het goed doet….maar zou er toch graag meer over willen weten. Want wat is de oorzaak van dit probleem? Dat kan per cliënt erg verschillen. Het is dan heel belangrijk om de oorzaak te achterhalen.

Tijdens dit seminar worden handvatten gegeven en wordt getoond op welke manieren jij als pedicure de ingroei van nagels aan kunt pakken. Ook de manieren van drukvrij leggen, beugels en adviezen ter voorkoming van herhaling horen daarbij. En wat gebeurt er eigenlijk als je iemand toch moet doorverwijzen naar een arts? Wat doet die dan aan dit probleem?

ASWS organiseert op 9 maart 2019 in het NBC Nieuwegein een seminar over dit onderwerp met Tineke de Beer als dagvoorzitter.

Het seminar start met het behandelen van de oorzaken van het ontstaan van ingroeiende en ingegroeide nagels. Daarnaast wordt gekeken naar het verschil tussen ingroeiend en ingegroeid.

  • Podotherapeut en Sporttherapeut Brenda la Croix heeft een eigen behandeltechniek en zal hierover vertellen en een en ander laten zien.
  • Tineke de Beer en Medisch Pedicure Chantal van Leeuwen gaan in op de behandeling van de ingroeiende en ingegroeide nagel. Welke methodes worden er zoal gebruikt en wat kun je in specifieke gevallen het beste doen? Maar ook; hoe ga je om met een links- en rechtsdraaiende frees?
  • Toos Mennen toont welke anti-drukmethodes er zijn in combinatie met de te gebruiken materialen.

 

Na de lunch vervolgt Medisch Pedicure Chantal van Leeuwen met behandeling van de verschillende beugeltechnieken. Wat is er mogelijk, en wat niet. Welke soorten kunnen worden ingezet en welke resultaten zijn er mogelijk?

  • Podotherapeut Lotte Haverkorn vertelt over de behandeling door de podotherapeut en wanneer het verstandig is om door te verwijzen.
  • Chirurg Gabie de Jong gaat in op dit vervolgtraject en vertelt wat de arts doet met dit probleem.

 

Er zijn zes accreditatiepunten toegekend door ProCERT en het valt onder het domein: Voetzorg, Categorie: Beroepsvereisten.

Het seminar vindt plaats op zaterdag 9 maart in het NBC Congrescentrum. Het seminar, inclusief mini beurs, koffie/thee en uitgebreide lunch, kost 129 euro ex. btw. Wie zich digitaal aanmeldt (www.asws.nl) betaalt 124 eur ex. btw.