Tijdens het PedicureCongres ‘Voeten en Vaten’, zullen Johan Toonstra, Margreet van Putten en Bella van Dalen je meenemen in de wereld van voeten en vaten. "/>

PedicureCongres 'Voeten en vaten' verplaatst naar 14 november

14 november / NBC Congrescentrum te Nieuwegein
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Tijdens het PedicureCongres ‘Voeten en Vaten’, zullen Johan Toonstra, Margreet van Putten en Bella van Dalen je meenemen in de wereld van voeten en vaten. 

De rol van de pedicure bij vaatlijden is groot, zo hebben pedicures bij vaatziekten een belangrijke signalerende functie. Subtiele afwijkingen zoals een bleke huid of licht cyanotische verkleuring, verminderde haargroei op de tenen of een droge en dunne huid kunnen wijzen op beginnende arteriële insufficiëntie en aanleiding zijn om gericht te vragen naar koude voeten, pijn bij het lopen of mogelijke symptomen van diabetes mellitus. 

Licht oedeem en uitgezette aderen aan de voeten zijn vaak de eerste tekenen van chronisch veneuze ziekte en bij herkenning daarvan is verergering nog eenvoudig te voorkomen. Daarom zullen ook de symptomen van vaatafwijkingen centraal staan. 

Welke vaataandoening?

Zo wordt bij elk symptoom (cyanose, oedeem, necrose, ulcus, hyperpigmentatie, nagelafwijkingen etc.) opgesomd bij welke vaataandoeningen deze kunnen horen. Dit alles maakt het PedicureCongres ‘Voeten en Vaten’ tot een bijzonder zinvol en nuttig congres.

Accreditatie: 6 punten

Het PedicureCongres zal in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein gehouden worden op 14 november. ProCERT heeft dit PedicureCongres geaccrediteerd met 6 punten (domein voetzorg).

www.asws.nl