Veel (medisch) pedicures en andere zorgverleners hebben steeds vaker te maken met mensen met een reumatische aandoening die pijnlijke voet-, teen- of nagelklachten veroorzaakt. Standsafwijkingen van de voorvoet en tenen komen het meeste voor, maar er zijn ook typische huidafwijkingen, waar de (medisch) pedicure kennis van moet hebben.  "/>

Masterclass Voeten en Reuma

7 februari 2020 / Eindhoven
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Veel (medisch) pedicures en andere zorgverleners hebben steeds vaker te maken met mensen met een reumatische aandoening die pijnlijke voet-, teen- of nagelklachten veroorzaakt. Standsafwijkingen van de voorvoet en tenen komen het meeste voor, maar er zijn ook typische huidafwijkingen, waar de (medisch) pedicure kennis van moet hebben.

 

In de afgelopen jaren is er veel meer aandacht voor mensen met een reumatische aandoening en voetklachten. Wetenschappers en specialisten hebben onderzoek gedaan naar de oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen voor voetproblemen van mensen met reuma. Dit heeft geleid tot een volledig nieuwe versie van het boek ‘Voeten en Reuma’, dat tijdens deze masterclass wordt gepresenteerd. De auteurs, Elleke Huijbrechts; in reuma gespecialiseerde podotherapeut en wetenschappelijk onderzoeker en Margreet van Putten; arts (n.p.)/onderzoeker verzorgen een drie uur durende Masterclass om je van alle nieuwe informatie te voorzien en over mogelijkheden voor behandeling te vertellen.

De volgende onderdelen maken deel uit van deze Masterclass:

  • Reumatische aandoeningen: hoe herken je verschillende vormen van reuma?
  • Reumatische voeten: waarom ontstaan standsafwijkingen, wat gebeurt er met de huid, wat is de beste behandeling die de (medisch) pedicure kan bieden?
  • Welke testen kun je uitvoeren en wat betekenen bepaalde testuitslagen? Een voorstel wordt gedaan om een vast formulier in de praktijk te gebruiken.

Naast voetverzorging, speelt het schoenadvies een belangrijke rol, ook hieraan wordt aandacht besteed, net als aan casuïstiekbesprekingen van voeten die in de praktijk kunnen voorkomen.

ProCERT heeft deze Masterclass geaccrediteerd met 3 punten (domein voetzorg), deze Masterclass vindt plaats op vrijdag 17 januari in Drachten en op vrijdag 7 februari in Eindhoven. Tickets zijn te boeken op www.asws.nl/congressen.

 

Vakbeurs Pedicure