Masterclass pijnlijke voet

Diverse data 2019 / Diverse locaties
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

ASWS organiseert de masterclass ‘Een pijnlijke voet in de handen van de (medisch) pedicure’. Tijdens deze Masterclass word je bijgepraat en van praktische adviezen voorzien. Aan de hand van casuïstiek wordt besproken wat je kunt doen bij pijn in de voet.

De volgende onderdelen maken deel uit van deze masterclass:
Er is pijn en pijn: welke soorten pijn zijn er en wat betekent dit? Bijvoorbeeld: stekende pijn, brandende pijn, chronische pijn, acute pijn enz. Maar ook: hoe is de normale reactie van ons zenuwstelsel op pijn? Welke vragen stel je als een klant aangeeft pijn te hebben en waarom? Welke testen kun je uitvoeren bij pijn en waarom?

Voorvoetpijn en – pijntjes in de praktijk: van een slijmbeursontsteking tot zenuwbeknelling zal worden besproken. Is daar wat aan te doen en wat dan? Wat kun je betekenen voor een klant met pijn?

Zenuwpijn: dit komt vaker voor dan gedacht en zeker in je dagelijkse praktijk. Zenuwpijn is geen zichtbare pijn en is daarom zo lastig te beoordelen. Toch kun je hier als voetverzorger iets mee. De achtergronden en de beoordeling van de ernst van de pijn worden aan de hand van casuïstiek toegelicht.

Pijn in de benen: naast voetpijn kan een cliënt ook aangeven pijn in de benen te hebben. Uitgelegd wordt wat nu het verschil is tussen etalagebenen, rusteloze benen en vermoeide benen. En vooral: hoe kom je achter die verschillen?

Bestaat pijnbehandeling alleen uit pillen slikken? In de supermarkt, de drogist en zelfs benzinestations kan iedereen zonder recept pijnstillers kopen. Is dit zonder gevaar en zijn er dan geen bijwerkingen? Het antwoord is ‘Nee’ en vooral: pas op wat je adviseert. In dit laatste deel van de Masterclass komen naast pijnstillers, met hun voor- en nadelen, ook andere vormen van pijnbehandeling aan de orde.

Deelnemers ontvangen een hand-out en een speciale overzichtskaart over pijn, pijnmeting en de verschillende vragen voor een goede pijnanamnese.

De masterclass vindt in 2019 nog plaats:

  • Vrijdagmiddag 22 maart in Almelo (13.30-16.30 uur)

www.asws.nl