De Vakbeurs Pedicure vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 en zondag 27 oktober in Expo Houten. Je bezoekt er reeds bekende, maar ook nieuwe exposanten. Het is dè beurs voor de laatste nieuwtjes, must haves, presentaties en het ontmoeten van collega’s."/>

Vakbeurs Pedicure

26 en 27 oktober / Expo, Houten
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

De Vakbeurs Pedicure vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 en zondag 27 oktober in Expo Houten. Je bezoekt er reeds bekende, maar ook nieuwe exposanten. Het is dè beurs voor de laatste nieuwtjes, must haves, presentaties en het ontmoeten van collega’s.

Ook dit keer is er een presentatieruimte waar diverse exposanten de bezoekers op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen. Er zullen presentaties zijn over onder andere marketing, de FungiCheck Dermatophyte testkit, basisprincipes van hygiëne & desinfectie, en de inzet van Dadi’Oil bij schimmelnagelbehandeling en schimmelinfecties. Voor het eerst dit jaar wordt ook een presentatie verzorgd door VoetVak+. Niemand minder dan onze eigen marketingexpert Corné Ter Maten zal daarvoor op het podium verschijnen.

Corné Ter Maten, Netbeauty

Corné Ter Maten van www.netbeauty.nl

Presentatie door Corné

Een geoptimaliseerde website is misschien wel je állerbelangrijkste marketingtool. Toch hebben veel pedicures de grootste moeite met het bouwen en onderhouden van een effectieve bedrijfswebsite. Begrijpelijk – maar zonde! In deze lezing van vakblad VoetVak+ deelt pedicure-marketingexpert Corné Ter Maten hoe je ervoor zorgt dat je website er overtuigend uitziet en dat hij goed gevonden wordt in Google. Met thema’s als ‘Waar voldoet een goede website aan?’, ‘SEO misvattingen’ en ‘De drie beste zoekmachine optimalisatie trucs’ ga je gegarandeerd naar huis met een hoop nieuwe know-how. Ook leuk: na afloop van de lezing kun je je aanmelden voor de online VoetVak+ rubriek ‘Quick-Scan van je online-imago’, voor gratis marketingadvies op maat.

Je ziet Corné zaterdag en zondag van 10.45 tot 11.15 uur in de presentatieruimte. Na afloop van de presentatie tref je hem op de stand van VoetVak+ voor het beantwoorden van je vragen. En eh, als je dan toch op de stand bent, neem dan gelijk een exemplaar van een van onze ander vaktitels zoals MassageMagazine, Esthé of ProfNail mee.

ProVoet geeft leden een korting van 2 euro op de entreeprijs van 12,50 euro voor de Vakbeurs Pedicure. Deze korting geldt alleen bij aankoop van een digitaal entreebewijs. Voor het complete programma van de Vakbeurs Pedicure kijk op www.asws.nl

Masterclass Voeten en Reuma

Tegelijkertijd met de Vakbeurs Pedicure vindt ook de masterclass ‘Voeten en Reuma, een update’ plaats. Veel (medisch) pedicures en andere zorgverleners hebben steeds vaker te maken met mensen met een reumatische aandoening die pijnlijke voet-, teen- of nagelklachten veroorzaakt. Standsafwijkingen van de voorvoet en tenen komen het meeste voor, maar er zijn ook typische huidafwijkingen, waar de (medisch) pedicure kennis van moet hebben.

In de afgelopen jaren is er veel meer aandacht voor mensen met een reumatische aandoening en voetklachten. Wetenschappers en specialisten hebben onderzoek gedaan naar de oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen voor voetproblemen van mensen met reuma. Dit heeft geleid tot een volledig nieuwe versie van het boek ‘Voeten en Reuma’, dat op deze Vakbeurs Pedicure gepresenteerd gaat worden. De auteurs, Elleke Huijbrechts; in reuma gespecialiseerde podotherapeut en wetenschappelijk onderzoeker en Margreet van Putten; arts (n.p.)/onderzoeker verzorgen een drie uur durende Masterclass om je van alle nieuwe informatie te voorzien en over mogelijkheden voor behandeling te vertellen.

De volgende onderdelen maken deel uit van deze Masterclass:

  • Reumatische aandoeningen: hoe herken je verschillende vormen van reuma?
  • Reumatische voeten: waarom ontstaan standsafwijkingen, wat gebeurt er met de huid, wat is de beste behandeling die de (medisch) pedicure kan bieden?
  • Welke testen kun je uitvoeren en wat betekenen bepaalde testuitslagen? Een voorstel wordt gedaan om een vast formulier in de praktijk te gebruiken.

Naast voetverzorging, speelt het schoenadvies een belangrijke rol, ook hieraan wordt aandacht besteed, net als aan casuïstiekbesprekingen van voeten die in de praktijk kunnen voorkomen.

De eerste Masterclass vindt plaats tijdens de Vakbeurs Pedicure, van 9.30 uur tot 12.30 uur (ook in Expo Houten). ProCERT heeft deze Masterclass geaccrediteerd met 3 punten (domein voetzorg), daarna zal deze Masterclass ook nog op vrijdag 17 januari gegeven worden in Drachten en op vrijdag 7 februari in Eindhoven. Tickets zijn te boeken op www.asws.nl/congressen.

 

Vakbeurs Pedicure