Op zaterdag 21 september organiseert ASWS voor de veertiende keer het PedicureCongres in het NBC te Nieuwegein. Dit jaar is het thema ‘Voeten op leeftijd’. "/>

PedicureCongres 2019: Voeten op leeftijd

21 september / NBC te Nieuwegein
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Op zaterdag 21 september organiseert ASWS voor de veertiende keer het PedicureCongres in het NBC te Nieuwegein. Dit jaar is het thema ‘Voeten op leeftijd’.

Margreet van Putten kijkt samen met jou welke problemen, maar vooral ook oplossingen er zijn om oudere cliënten prettig te laten lopen en dus een betere kwaliteit van leven te geven. In alle lezingen staat het werk van de voetverzorger centraal, niet alleen in de eigen praktijk, maar ook daarbuiten. Samenwerken in de gezondheidszorg wordt steeds belangrijker en dat is de rode draad van dit congres, naast de cliënt met ‘voeten op leeftijd’.

Programma

Voeten op leeftijd, Margreet van Putten, arts (n.p.)/onderzoeker
Margreet van Putten neemt je mee in de normale veroudering van voeten, maar bespreekt ook wat ‘niet normale veroudering’ betekent. Sarcopenie is de bedreiging voor ouderen, een aandoening waar tegenwoordig meer aandacht voor is.

De ouder wordende huid, Joselien van Iersel, diabetespodotherapeut
Joselien van Iersel is afgestudeerd op Xerosis, de droge huid, waar menig oudere last van heeft. Zij zal je van de nodige tips voorzien hoe dit probleem aan te pakken. 

Valpreventie en het looppatroon van ouderen, Lotte Haverkorn, podotherapeut
Lotte Haverkorn heeft zich gespecialiseerd in valpreventie bij ouderen. Zij brengt je op de hoogte brengen van de laatste inzichten van valpreventie.

Sportieve ouderen leven langer, Jos Vermeulen, pedicure en bewegingsagoog
Jos Vermeulen heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van een bewegingsprogramma voor ouderen met de naam Fit2GO, met als doel ouderen langer fit en in beweging te houden. Ouder worden is een proces waar niemand aan kan ontkomen. We worden steeds ouder en de doelgroep ouderen groeit de komende jaren gestaag. Goede voetverzorging, deskundig advies en de combinatie met gezond bewegen kunnen het ouder worden vertragen. Maar wat als je niet meer zo goed ter been bent kun je dan nog op een plezierige manier die oefeningen uitvoeren die bijdragen aan een goede balans? 

De ziekte van Parkinson en andere ziektebeelden van ouderen, Charlotte Wouters, podotherapeut
Charlotte Wouters vertelt over de ziekte van Parkinson en andere ziektebeelden van ouderen, die het lopen ernstig belemmeren of vrijwel onmogelijk maken. Toch lijken er soms oplossingen te zijn.

Schoenen voor ouderen, Annelies Wouters, schoenadviseur en podotherapeut
Schoenadviseur en podotherapeut Annelies Wouters heeft zich ontwikkeld als een schoenexpert voor mensen met voetklachten én oudere mensen. Aan de hand van zeer praktische voorbeelden geeft zij je advies hoe je jouw klanten de beste schoenen kan adviseren.

Valpreventie, diabetes en reuma: uw rol in de praktijk, Margreet van Putten
De dag wordt afgesloten door Margreet van Putten die je informeert over valpreventie bij mensen met diabetes en/of reuma. Deze grote groep mensen heeft speciale aandacht nodig om vallen te voorkomen.

Margreet van Putten verzorgt de inhoud en ASWS verzorgt de complete dag, inclusief lunch. Het PedicureCongres kost 129 euro (ex. btw) inclusief koffie/thee en lunch. Wie zich digitaal inschrijft krijgt direct vijf euro korting bij online betaling.

Accreditatie: 6 accreditatiepunten (domein Voetzorg).

www.asws.nl