VoetVak+ 2, 2006  
Cover: Ook verkrijgbaar als salonposter. Klik hier.

Noviteiten VTV

Λ Tijdens de Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging in Arnhem presenteren de exposanten weer vele noviteiten. In het aankomende nummer van VoetVak+ zijn de diverse nieuwe producten en behandelingen alvast overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Ulcera aan de voeten

Λ Een ulcus is een defect in de huid, dat zowel qua grootte als diepte enorm kan variëren. Eigenlijk weerspiegelen ulcera een langer bestaand vaatlijden en kunnen ze gezien worden als een soort eindtoestand. Er zijn verschillende oorzaken van ulcera aan benen en voeten. Dermatoloog Peter Nijboer legt in VoetVak+ uit wat deze oorzaken kunnen zijn en welke vormen je kunt tegenkomen. 

Het financiële plan

Λ Bijna alle voetverzorgers dromen van een eigen praktijk. Velen zetten daadwerkelijk de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Helaas blijkt dat sommige voetverzorgingspraktijken de deur na enige jaren weer moeten sluiten. Een gebrekkige voorbereiding is dikwijls de oorzaak. VoetVak+ geeft daarom in een nieuwe serie artikelen tips voor startende en doorstartende voetverzorgers. In de tweede aflevering: het financiële plan. Wat kun je verdienen met voetverzorging en wat moet je ongeveer investeren?

Nagelafwijkingen

Λ Nagelafwijkingen worden onderverdeeld in aangeboren en verworven nagelafwijkingen. Aangeboren afwijkingen zijn (meestal) genetisch bepaald en worden onderverdeeld in afwijkingen van het nagelbed en afwijkingen in de nagelmatrix. Verworven afwijkingen, afwijkingen die niet genetisch worden bepaald, worden weer onderverdeeld in kleur van de nagelplaat, structuur van de nagelplaat, afwijkingen aan de nagelwal en specifieke nagelafwijkingen. Pedicure Anja van Zoggel bespreekt in een serie artikelen de verworven afwijkingen. In de eerste aflevering: de verkleuringen van de nagelplaat.

Pijn achter de tweede teen (deel 2)

Λ Podoloog Hans van Geenen heeft zijn kennis van de fysiotherapie toegepast om een adequate behandeling van pijn achter de tweede teen te ontwikkelen. Nadat in het vorige nummer van VoetVak+ de oorzaken zijn behandeld, beschrijft Hans van Geenen in dit artikel - voor het eerst in de literatuur! - een op de praktijk gebaseerde behandeling van dit syndroom. In deel I van ‘Pijn achter de tweede teen’ is het syndroom van het basisgewricht van de tweede teen (MTP 2) besproken. In dit deel wordt ingegaan op de verschillende oorzaken en de behandeling. 

Verzuring van het lichaam

Λ Aandoeningen zoals wratten, eczeem en psoriasis zijn volgens Mischa Nagel, eigenaar van het vakblad Supplement en organisator van congressen en symposia, het gevolg van een verzuurd lichaam. Niet dat de voetverzorger medicijnen moet gaan voorschrijven. Dat is de ‘cure’-kant. Juist de ‘care’-kant moet op de voorgrond staan, waarbij de voetverzorger adviezen kan geven over voeding, beweging en vermindering van stress. Want die aspecten helpen bij het minder zuur maken van het lichaam. En dus bij herstel van verschillende aandoeningen. Mischa Nagel legt in VoetVak+ uit hoe je als voetverzorger je klanten kunt adviseren en helpen. 

Muzikale onderdanen

Λ Voor de vrouw die graag danst, voor de trompettiste in de fanfare of voor de liefhebster van klassieke muziek ontwierp nagelstyliste Jozien van de Vooren een muzikale print. Tijdloos en toch altijd actueel. Met slechts weinig materialen bereik je snel een groot effect. In VoetVak+ legt Jozien in duidelijke stap-voor-stap foto’s uit hoe je deze muzikale print bij je klanten kunt aanbrengen.

Cadeautje van VoetVak+

Λ Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Verder in dit nummer

Λ
  • Reportage: Foot Fun in Bredevoort
  • Reflexzone: Etalagebenen
  • Schoeiselogie: Mocassin
  • Voetverwennerij: Hot Stuff
  • Opmerkelijk: 25-jarig jubileum Anja van Zoggel
  • Wellness: Aromamassage
  • Praktijk: Slim ontwerp voetbad
  • Terugblik: Beauty International Düsseldorf
  • Actueel: nieuws uit de branche
  • De nieuwste producten voor voetverzorgers
Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 14 juni.
(Advertentie)