VoetVak+ 3, 2010

Dermatologie

Λ

Calcinosis cutis

Calcinosis cutis

In dit nummer van VoetVak+ kijken we naar de aandoening Calcinosis cutis. Calcinosis cutis is de Latijnse benaming voor calcificering van de huid. In sommige gevallen leidt dit zelfs tot een osteoma cutis, waarbij de huid ossificeert, wat wil zeggen dat er botvorming optreedt. In dit artikel wordt met name ingegaan op calciphylaxis. Hierbij is een ontsteking te zien van de bloedvaten en onderhuids vetweefsel (subcutis), als gevolg van de calciumdeposities.

Beurs

Λ

Terugblik VTV

Terugblik VTV

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 april 2010 werd in de Rijnhal te Arnhem weer de jaarlijkse Vakbeurs Totale Voetverzorging (VTV) gehouden. De beurs werd in dit weekend door iets meer dan 3300 belangstellenden bezocht, wat een stuk minder is dan voorgaande jaren. Hoewel de bijna 50 verschillende exposanten ook dit jaar weer een gevarieerde beurs boden, was misschien het mooie weer toch wel de reden van het lagere bezoekersaantal.

Pedicure

Λ

De ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme

Na een zware winter gaat eindelijk de zon weer schijnen. De tijd is aangebroken om er lekker op uit te gaan. De één kiest voor een wandeling op de heidevelden, het bos of een park in de omgeving, de ander kiest ervoor om de tuin van bloemetjes te voorzien. Waar we dan niet bij stil staan, is dat in het gras, de struiken, de heidevelden en in onze achtertuin een klein gevaar schuilt: de teek. In dit nummer van VoetVak+ lees je alles over de mogelijke gevaren en preventiemaatregelen om het gevaar van dit venijnige beestje het hoofd te bieden.

Cadeautje van VoetVak+

Λ

Cadeautje van VoetVak+

Cadeautje van VoetVak+

Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Verder in dit nummer

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Voetnoot: Diagnose
Reportage: Van tv-wereld naar Gronings platteland
Preventie: Klanten met (beginnende) wondjes
Podologie: Het tarsale tunnelsyndroom (II)
Commercieel: Test: hoe kom ik over? (III)
Massage: Voetmassage met versteend hout
Therapie: Bij elke behandeling nieuwe voeten
Praktijk: Verzorging van de donkere voet
Starters: Nail & Care: Ingrid Tuinstra
Voetlicht: Rijn IJssel, degelijke opleidingen in hartje Arnhem
Markt: Opmars van de tijdelijke tattoo
Schoeiselogie: Schoenen tijdens de zwangerschap
Decoratief: Passie voor pioenen
Schoenen: Stijlvol en luchtig
Voetverwennerij: Roos
Productnieuws  
Cadeautje van VoetVak+

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 21 juni 2010.