Nieuws

Voetentraining

Na de populaire Facebookpagina en de verschillende webinars, is er nu ook een boek van de hand van voetkundige en bewegingsanalist Yvonne Bontekoning en fysiotherapeut en podoposturaal therapeut Cocky Hoogeveen; Voetentraining, Handboek voor de scheve grote teen. In dit boekje vind je een uitgewerkt trainingsprotocol met oefeningen voor de voeten en de tenen om hiermee de pijnlijke gevolgen van een hallux valgus te voorkomen.

Het boekje is voorzien van een duidelijke beschrijving van de oefeningen (met behulp van bijvoorbeeld een balletje, medische tape en een elastische band), en toont vele kleurenfoto’s. Daarnaast is er aandacht voor de oorzaken van hallux valgus waarbij wordt gekeken naar de invloed van het dragen van schoenen en steunzolen. Al met al een handig boekje dat ook interessant kan zijn voor mensen die (zelf) geen last hebben van hallux valgus, maar wel hun voeten willen trainen.

Voetentraining, Handboek voor de scheve grote teen, door Yvonne Bontekoning en Cocky Hoogeveen, ISBN978-90-5472-402-5, een uitgave van Arko Sports Media, www.sportsmedia.nl.

www.voetentraining.nl