Nieuws

Masterclass; Richtlijn Diabetische Voet 2017

Masterclass; Richtlijn Diabetische Voet 2017

Je hebt vast al gehoord of iets gelezen over de nieuwe multidisciplinaire Richtlijn Diabetische Voet die in juli 2017 is uitgekomen. Zowel ProVoet als Margreet van Putten zaten in de richtlijncommissie en hebben meegewerkt aan het tot stand komen van deze nieuwe richtlijn. In de Masterclass Richtlijn Diabetische Voet, die speciaal ontwikkeld is voor (medisch) pedicures, word je op de hoogte gebracht van alle doorgevoerde wijzigingen en veranderde inzichten over de diabetische risicovoet. Dit is gedaan op basis van wetenschappelijk onderzoek, maar ook op basis van de praktijk: jouw praktijk.

Na het volgen van de Masterclass ken je alle wijzigingen, zoals de aanpassingen van de Sims classificatie, wat een pre-ulcus is, welke preventieve maatregelen passen bij welke Sims classificatie en uiteraard wat jouw rol is en wordt, op basis van deze richtlijn. Margreet van Putten zal alles bespreken aan de hand van praktische casuïstiek . Elk onderdeel is voorzien van de nodige foto’s, die veelal voortkomen uit de dagelijkse praktijk van de (medisch) pedicure.

De volgende onderdelen maken deel uit van deze drie uur durende masterclass:

  • De Richtlijn Diabetische Voet 2017: wat is er veranderd? 
  • Casuïstiek bespreking: aan de hand van voorbeelden uit de voetverzorgingspraktijk worden de aanpassingen in de richtlijnen gepresenteerd. Tevens is het mogelijk vragen te stellen. 
  • Vaststellen van ‘ Medisch noodzakelijke voetzorg’ bij mensen met diabetes, op basis van onderzoek onder tien beroepsgroepen, waaronder de medisch pedicure en de pedicure met een aantekening diabetische voet. Ook deze sessie geeft ruimte voor discussie en vragen. 

Elke deelnemer ontvangt een hand-out (digitaal) en een speciale overzichtskaart (wordt ter plaatse uitgedeeld) over medisch noodzakelijke voetzorg, gericht op welke mate van eelt bij mensen met diabetes een verhoogd risico op een ulcus geeft. De masterclass vindt plaats op verschillende data en locaties.

Schrijf je je in voor de locatie Houten, dan ontvang je een gratis entreebewijs voor de 25e Vakbeurs Totale Voetverzorging. ProCERT heeft de Masterclass geaccrediteerd met drie punten (domein kwaliteitsbewust handelen). www.asws.nl/congressen