Nieuws

Pedicures houden van schimmels?

Pedicures houden van schimmels?

Uit onderzoek van Naloc onder 75 Nederlandse pedicures blijkt dat bijna de helft van de pedicures (45 procent) de meeste voldoening haalt uit het behandelen van schimmelnagels. Volgens 41 procent is het bij hun cliënt niet duidelijk dat een schimmelnagelbehandeling vaak 6 tot 9 maanden kan duren¹.

Op de tweede plaats (24 procent) werd de behandeling van ingegroeide/ingroeiende teennagel(s) genoemd. Bijna evenveel stemmen ging naar het verwijderen van likdoorns (21 procent). Minder warm lopen pedicures voor het verwijderen van overtollig eelt (8 procent) en het frezen en polijsten van de nagels (1 procent)¹.

Besmettelijkheid
Rondom het thema schimmelnagels bestaan nog veel onduidelijkheden. Dat een schimmelnagelbehandeling lang kan duren, vaak minimaal 6-9 maanden, weten hun cliënten volgens 41 procent van de pedicures niet. Daarnaast geeft 28 procent van de pedicures aan dat ze denken dat hun cliënten niet op de hoogte zijn van de besmettelijkheid van schimmelnagels. Eerder onderzoek onder pedicures liet al zien dat veel mensen te laat aan de bel trekken om hun schimmelnagel(s) te laten behandelen².

¹ Onderzoek onder 75 pedicures, uitgevoerd door Naloc (Meda Pharma; een Mylan organisatie) juli 2017
² Onderzoek onder 468 pedicures door Naloc (Meda Pharma; een Mylan organisatie.), februari 2016.