Mediakit VoetVak+  |  Doelgroep & bereik

DOELGROEP

VoetVak+ richt zich primair op voetverzorgers, maar ook op schoonheidsspecialisten en nagelstylisten in Nederland en België. De lezer van VoetVak+ leest het vakblad vooral om vakinhoudelijke informatie (92%) en branchegerelateerde informatie (76%). Productinformatie (83%), nieuwe technieken, ervaringen van vakgenoten en informatie over ondernemen scoorden ook hoog (79%). Bij driekwart van de abonnees wordt de onafhankelijkheid van de redactie genoemd. Bijna 83% vindt dat de inhoud van het blad voldoet aan de verwachtingen. En bijna 75% van de abonnees is jonger dan 45 jaar. Negen van de tien abonnees heeft een eigen salon/praktijk.

VoetVak+ bereikt iedereen in Nederland of België die zich beroepsmatig bezighoudt met voetverzorging.

 

LEZEN EN MEELEZEN

De gemiddelde lezer besteedt 48 minuten aan elk nummer van VoetVak+. Het vakblad wordt vaak in de salon/praktijk gelegd en heeft daardoor een hoge meeleesfactor. Naast de eigenlijke abonnee of eerste lezer zijn er nog gemiddeld 3 meelezers.

 

IJKPERSOON

VoetVak+ richt zich in heel algemene zin op een zogenoemd ‘ijkpersoon’, een gefingeerde gemiddelde lezer/abonnee:


Simone de Vries (42) heeft al een aantal jaren haar eigen praktijk in een middelgrote plaats. Ze heeft een vaste klantenkring die regelmatig bij haar een behandeling ondergaat. Simone ontwikkelt zich continu door regelmatig cursussen en opleidingen op het gebied van voetverzorging te volgen. Zij biedt ook andere behandelingen als voetmassage en nail art aan. Ze heeft een goede basisopleiding op het gebied van voetverzorging en volgt regelmatig vervolgcursussen en workshops voor nieuwe technieken. Ook op het gebied van bedrijfsvoering houdt zij haar kennis op pijl door het lezen van actueel nieuws. Ze doet graag kennis op, zowel binnen als buiten haar eigen vakgebied en laat zich inspireren door collega’s en ontwikkelingen in de branche. Simone leest graag VoetVak+ vanwege het onafhankelijke karakter van het vakblad. Ze staat open voor nieuwe ontwikkelingen in de branche op het gebied van behandelingen, producten en apparatuur en volgt deze met een kritische blik.

 

BEREIK

VoetVak+ verschijnt 8 keer per jaar in een verspreide oplage van 5.400 exemplaren en bereikt per editie 17.000 professionals  die interesse hebben in de wereld van voetverzorging.

De website van VoetVak+ wordt bezocht door gemiddeld 2.400 unieke bezoekers per maand en genereert 4.400 pageviews per maand. 

BeautyWeb is een portal voor de beautybranche en de voetenbranche maakt daar onderdeel van uit. BeautyWeb wordt door gemiddeld 38.000 unieke bezoekers per maand bezocht en levert 61.000 pageviews per maand op.